Згідно масштабному дослідженню вчених з Університетського коледжу Лондона, чоловіки краще орієнтуються в просторі і швидше знаходять дорогу до потрібної мети, ніж жінки. Про це повідомляє BBC.

На думку дослідників, причина таких відмінностей криється в еволюції і гендерній нерівності. Через відмінності в діяльності протягом століть мозок чоловіків і жінок розвивався по-різному. Чоловіки були здобувачами і повинні були шукати дорогу частіше, ніж жінки, тому і зараз здатність чоловіків до навігації виражена сильніше, ніж у жінок.

Прийти до такого висновку вченим допоміг експеримент з вивчення деменції, який проводився у формі комп'ютерної гри Sea Hero Quest. Понад чотири мільйони учасників гри повинні були відшукати втрачені спогади старого моряка.

При цьому в експерименті брали участь чоловіки і жінки різного віку і різних регіонів проживання. Це дало дослідникам можливість оцінити, чи залежить вміння орієнтуватися в просторі від різних факторів.

Один з авторів дослідження, професор Хьюго Спірс, зазначив, що з віком вміння орієнтуватися в просторі погіршується. Також він додав, що в країнах, де рівень гендерної нерівності вище, більше і розрив між результатами чоловіків і жінок. А це означає, що на когнітивні здібності людини, безумовно, впливає культура, в якій вона живе.

Крім того, дослідження показало, що жителі Данії, Фінляндії та Норвегії виявляють кращу здатність до орієнтації в просторі. Вчені пов'язують це з генетикою «вікінгів», яка дісталася жителям цих країн.

Також вдалося встановити, що в багатших країнах люди мають краще умінням орієнтуватися на місцевості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Сім типів жінок, які дратують чоловіків

Жителі, яких країн є найбільш щасливими