Вирішили створити тепло і комфорт в квартирі? Тоді вам варто задуматися над тим, як і чим утеплити стелю на останньому поверсі будинку. Саме для квартир на останніх поверхах це питання актуальне.

Стелі в квартирах на останніх поверхах багатоквартирних будинків є місцем найбільших втрат тепла. Через стелю може виходити до 50% тепла з приміщення, особливо якщо горище погано утеплене Керуючою компанією. Тому, з наближенням холодів, питання, як утеплити стелю та підлогу в квартирі, який теплоізоляційний матеріал вибрати для цих цілей, для жителів багатоквартирних будинків стає особливо актуальним.

Якщо не зробити якісну теплоізоляцію приміщення, то тепло буде йти з житлового приміщення через плити стельового перекриття.

Провести теплоізоляцію стелі в квартирі зсередини самостійно досить просто. Головне точно розрахувати кількість необхідного матеріалу, вирахувати на калькуляторі товщину теплоізоляції. Неважливо яким матеріалом оброблена ваша стеля - гіпсокартоном, вагонкою або забарвленою водоемульсійною фарбою. Всі ці матеріали можуть бути оброблені теплоізоляційними матеріалами.

Для утеплення стелі сьогодні застосовуються найрізноманітніші види матеріалів, не кажучи вже про способи утеплення.

Для початку зупинимося на матеріалах, точніше - на найбільш поширених їх різновидах, зокрема це:

пінопласт;

пеноізол;

пінопластові стелі;

мінеральна вата;

полиплекс;

пінополіетилен фольгований;

керамзит;

ековата;

пінополістирол та ін.

На вибір конкретного варіанту утеплення стелі впливають властиві приміщенню особливості, переваги споживача, а також бюджет, запланований на реалізацію цього розглянутого заходу. Для утеплення, як можна зрозуміти, необхідна конструкція, що включає в себе шар ізоляції (включаючи каркас під ним, якщо він передбачається за технологією утеплення), а також готове облицювальне покриття - тобто те, що ви, просто кажучи, будете бачити щодня після завершення всіх робіт з утеплення стелі.

За рахунок утеплення стелі можна не тільки забезпечити комфортний режим температур в той чи інший період року, але також і істотно скоротити витрати на опалення.

Всього є два способи утеплення стелі - це утеплення стелі зовні і утеплення стелі всередині приміщення.

Утеплення стелі з внутрішньої сторони приміщення (зсередини)

Даний спосіб утеплення стелі найчастіше застосовується в квартирах багатоповерхових будинків, зокрема, якщо розглядати такий варіант, як утеплення стелі в квартирі на останньому поверсі, який в цьому випадку взагалі можливий. Наявність технічного поверху або горища в багатоповерховому будинку часто не дозволяє забезпечити можливість утеплення з тієї простої причини, що по підлозі в них розташовуються різного типу комунікацій (як приклад можна позначити розведення опалювальної системи та ін.). До таких комунікацій важливий безперешкодний доступ працівників комунальних служб і ремонтників, саме тому утеплення стелі в квартирі зовні, як правило, і виключається.

Для утеплення стелі зсередини є кілька способів, але будь-який з них «з'їсть» частину обсягу житлового приміщення, тому перед проведенням робіт треба прорахувати їх ефективність. Оптимальний варіант це поєднання утеплення стелі та зашиття її гіпсокартоном в декоративних цілях, адже в цьому випадку можна, втративши обсяг виграти в оформленні кімнати за рахунок нової системи підсвічування. Теплоізоляція в цьому випадку проводиться між ребрами профільного каркасу кріпленням плит або пінопласту впритул до профілю, що самоклеїться.

Утеплення стелі із зовнішньої сторони приміщення (зовні)

Найпростіше дана схема утеплення стелі реалізується в приватних будинках і котеджах. У таких видах житла є можливість вибору, при цьому саме можливість утеплення зовні є найбільш привабливим варіантом для досягнення необхідного результату. Тим часом, як варіант можливого утеплення його також можна розглянути, і пропоновані варіанти в зв'язку з цим підійдуть не тільки для приватного будинку, а й для квартири на останньому поверсі. Зокрема їх можна розглядати на випадок, якщо з'явиться можливість узгодження з відповідними інстанціями та якщо в цілому можливою ​​стане реалізація відповідних заходів з утеплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як отримати дозвіл на перепланування квартири