У Рівненському районному суді сьогодні, 20 серпня, розглядають клопотання правоохоронців про зміну запобіжного заходу Андрію Бузинарськом, який нещодавно ((http://rivne1.tv/news/93469)(спричинив ДТП на вулиці Грушевського)).

На засідання Андрій Бузинарський приїхав з батьком Михайлом Бузинарським, який одразу зазначив, що остання ДТП - немає кримінального складу злочину, бо родина, в яку в'їхав його син, відмовилася виставляти претензії.



pic

Натомість, сьогодні, 20 серпня, запобіжний захід, який хочуть змінити, стосується справи - Андрія Бузинарського затримали та оголосили про підозру за збут наркотиків.

Два місяці тому суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час. Правоохоронці зібрали свідчення, що підозрюваний порушив умови арешту: відвідував нічні клуби Рівного, зокрема він був помічений 6 та 10 серпня, а 11 серпня о 6:57 скоїв ДТП.

Володимир Сокаль, адвокат Андрія Бузинарського, в свою чергу зазначив, що слова свідків, які бачили людину нібито схожу на його підзахисного, - не є доказом.

Обвинувачений Андрій Бузинарський заявив, що на момент аварії досудове розслідування було завершено. Так йому повідомив і слідчий і прокурор, саме тому він вважає, що не порушував запобіжний захід, бо досудового розслідування не було.

Також було зазначено, що психотропні речовини, які вилучили в автомобілі, - йому не належать, мовляв автомобілем користувалась інша людина, яка по телефону підтвердила, що ті психотропні речовини - її. Їх використовували для лікування та купляли офіційно, в доказ цьому можуть пред’явити чеки.

Сам Андрій розказав, що знайшов роботу на приватному підприємстві пов’язану з відрядженнями. Саме тому він просить суддю відпустити його під особисті зобов'язання.

Суддя районного суду Сергій Коробов вирішуватиме, чи відправити Андрія Бузинарського у СІЗО, а чи залишити під домашнім арештом. Правоохоронці клопочуть про 60 днів арешту з правом внесення застави - 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

pic

Суд вирішив, взяти під варту на 60 діб, до 20 жовтня 2018 року включно, з правом внесення застави у розмірі 80 прожиткових мінімумів, це 147 тисяч 280 грн.

pic