Наймолодша дівоча Збірна України, складена з баскетболісток не старше 14 років, повернулася з Чемпіонату Європи, який відбувся у Словенії.

Не обійшлася національна команда і без вихованок рівненського баскетболу. Відразу дві рівнянки Христина Кулеша, яка грала під четвертим ігровим номером та Софія Вахнюк, у неї був шостий номер на ігровій формі, провели усі шість матчів та були серед кращих ледь не в кожній грі.

Чемпіонат Європи серед збірних вікової групи Ю-14 лише зараз набирає популярності, минулого року в ньому брали участь 8 команд, цьогоріч кількість учасниць фінального турніру зросла до 10.

Зазначимо, що формат турніру у віковій категорії U-14 відзначається особливою інтенсивністю, це пов’язано з тим, що діти у такому віці відновлюються після навантажень швидше ніж дорослі. Тож Збірна України проводила по два матчі в день, і всі шість ігор турніри команда провела за чотири дні.

Збірна України на турнірі зазнала п’яти поразок, і лише в матчі з однолітками з Болгарії зуміли вирвати мінімальну перемогу 46:44. Прикро для наших завершився і останній поєдинок чемпіонату, в грі за сьоме місце українки поступилися збірній Сербії 51:54, і посіли загальне восьме місце на Чемпіонаті Європи.

Повідомляє інформаційна служба БК "Рівне ".