Для чого вона призначена, ми всі добре знаємо. Однак є ще декілька способів її використання. Цікаво які? Читайте у цій статті.

ЩОБ НЕ ЗАСМІЧУВАТИ РАКОВИНУ

Наступного разу, коли будете мити собаку, покладіть у місце зливу металеву мочалку (можна вже стареньку, яку ви використовували раніше на кухні), вона буде збирати вовну тварини, і стік у ванні або в душовій не засмітиться. Тільки не забудьте вийняти мочалку після миття, інакше вона заіржавіє.

ЗАМІНИТИ БУДІВЕЛЬНУ ШКУРКУ

У деяких випадках металева губка навіть зручніше, чим шкурка, тому що більше підходить для важкодоступних місць, таких, як округлені ніжки стола або дверні молдінги, наприклад. Її можна використовувати перед фарбуванням будь-якого предмета, щоб зняти шар старої фарби або зрівняти оштукатурену поверхню.

ЗАХИСТИТИ БУДИНОК ВІД ГРИЗУНІВ

У будинку з'явилися миші? Огляньте його гарненько на предмет усіляких щілин і отворів, через які вони проникають. Якщо виявили такі отвори, наприклад, у тих місцях, де проходить кабель або навколо дверних коробок, закладіть їх за допомогою металевої губки. Миші не зможуть прорватися через такий захист, тому що не в змозі розгризти металевий дріт. Щоб ще краще захистити будинок від непрошених гостей, запіньте металеву мочалку будівельною піною.

ОЧИСТИТИ КОЛІСНІ ДИСКИ

З маленькою губкою набагато зручніше працювати, чим із громіздкою автомобільною щіткою, а разом з авто-шампунем вона легко впорається і з брудом, і з мазутом, і з іржею.

НАГОСТРИТИ НОЖИЦІ

Для цього ножицями потрібно просто порізати металеву губку кілька разів.

ЗОСТАРИТИ ДЕРЕВО

Щоб швидко зостарити дерев'яну поверхню й надати їй більш шляхетний відтінок, теж використовують металеву губку, але із дрібним ворсом. Її рвуть на невеликі частини, кладуть у банку, наливають оцет (звичайний або яблучний) і закривають кришкою (приблизний розрахунок: ціла губка на 2-3 склянки чистого оцту). Через добу губка розчиниться в оцті, і вийде «залізний» оцтовий розчин. Такою сумішшю покривають дерево звичайним малярським пензликом і чекають, коли оцет всотається й вивітриться. Результат дуже вражає!

ВИДАЛИТИ ІРЖУ

Якщо зібралися перефарбувати старі іржаві ворота, якщо з'явилася іржа на печі або каміні, – губка найкраще підійде, щоб зняти її сліди.

ЗАКРІПИТИ ШУРУП

Якщо різьблення шурупа зірване або він просто розбовтався в отворі, закріпити його також можна за допомогою дрібної металевої губки. Намотайте її на різьблення і прикрутіть шуруп на колишнє місце.

ВІДТЕРТИ КРЕЙДУ

Кольорові крейди стираються моментально, як і чорні смуги від взуття на лінолеумі.

ОЧИСТИТИ КЕДИ ТА СЛІПОНИ

Відновити первісну білизну ранта можна й за допомогою меланінової губки, але металева мочалка впоратися навіть швидше.

Джерело