У Рівному ледь не щодня відбуваються сутички між відпочиваючими у парках і власниками собак. Одні скаржаться на те, що собаки заважають їм відпочивати, а інші на відсутність спеціального місця для вигулу.

Петиція про створення такого місця з'явилась на сайті Рівне нської міської ради ще 6 червня. Тоді між власниками чотирипалих та відпочиваючими парку Хімік, що в районі Ювілейного розгорівся скандал.

Вертелецька Людмила - авторка петиції наголошує, що створення такої зони є необхідністю в тому районі, так як велика кількість власників собак зі своїми улюбленцями заважають відпочивати людям в парку.

17 липня петиція набрала необхідну кількість голосів. Відповідь голови міста не забарилась, вже 23 червня в своєму відеоблозі він позитивно відреагував та пообіцяв побудувати таке місце.

"Єдине, щоб не обурювати всіх тих хто не любить собак, пропоную провести громадське слухання і дійсно, ми готові закласти бюджетні кошти на такий майданчик в районі парку Хімік, що на Ювілейному" - говорить Володимир Хомко.

Більше того, він сказав, що якщо майданчик в парку Хімік сподобається жителям, то він обіцяє облаштувати схожі майданчики в районі Пагорбу Слави, парку "Просвіти" або в інших відповідних для цього місцях.

Тобто, головною умовою побудови спеціального майданчика було проведення громадських слухань.

І наче все добре, господарі собак - вже збираються проводити відповідні зібрання та радіють, що в цьому році у них буде місце для вигулу чотирипалих.

Проте, 30 липня їм надходить письмова відповідь на петицію:

"Повідомляємо, що в поточному році кошти на облаштування майданчика для вигулу домашніх тварин на території парку "Хімік" в м. Рівному не передбачені. Питання фінансування та виконання вищезазначених робіт буде розглядатися при формуванні бюджету місті Рівного на 2019 рік."

До слова, рівняни постійно скаржаться в соціальній мережі на недобросовісних господарів тварин та також просять зробити спеціальне місце, аби і конфліктів не було, і обидві сторони залишились задоволені.

Схожі проблеми знайомі ледь не в усім містам України. Проте у Вінниці майданчик для собак відкрився кілька років тому, у сусідньому Луцьку його відкрили у минулому році. А в столиці України навіть існує своя інтерактивна карта з позначеними місцями для вигулу.

Коли дійде таке ноу-хау до нашого міста - ніхто не знає. Аби не чекати розгляду бюджету, власники собак задумуються побудувати таке місце за власний кошт.