У сезон ці чудові плоди, звичайно ж, краще за все їсти в свіжому вигляді. Однак і кавуни, і дині можуть стати відмінними інгредієнтами вельми оригінальних страв. Отож, здивуй родину та друзів своїми кулінарними вміннями!

САЛАТ З КАВУНА

Для приготування вам знадобиться:

- 100 г листового салату

- 50 г руколи

- 1 червона цибулина

- 2 стол. ложки лимонного соку

- 100 г маслин

- 150 г сиру фета

- 1 свіжий огірок

- 300 г м'якоті кавуна

- 4 стол. ложки оливкової олії

- мелений чорний перець

Приготування

Листя салату і рукколу вимити, ретельно обсушити і нарвати. Цибулю очистити і нарізати півкільцями, залити лимонним соком і залишити на 10 хв. Маслини нарізати кільцями, сир фета розкришити. Огірок нарізати тонкими скибочками. М'якоть кавуна нарізати невеликими скибочками. Всі інгредієнти, крім фети перемішати. Розкласти по порційних тарілках посипати фетою і поперчити.

ГАСПАЧО З КАВУНА

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

- 400 г м'якоті кавуна

- 200 г червоної смородини

- 3 стол. ложки соку лайма

- 3 огірка

- 2 стебла селери

- 1 стручок червоного солодкого перцю

- 1 червона цибулина

- 20 г м'яти

Приготування

М'якоть кавуна наріжте скибочками. З червоної смородини за допомогою соковижималки відіжміть сік. М'якоть кавуна, смородиновий сік і сік лайма помістіть в чашу блендера і подрібніть. Приберіть в холодильник на 15 хв. Огірки і стебла селери дрібно наріжте. Стручок солодкого перцю розрізати навпіл і видалити серцевину з насінням. М'якоть наріжте маленькими кубиками. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Всі підготовлені інгредієнти перемішайте, залийте кавуново-смородиновою сумішшю і поставте в холодильник на 20 хв. Наріжте м'яту. Перед подачею на стіл в кожну тарілку з гаспачо покладіть нарізану м'яту. Можна посипати свіжомеленим перцем.

ДЕСЕРТ З ПЛОМБІРОМ

Інгредієнти:

- 1 невеликий кавун

- 1 апельсин

- по 100 г малини і чорної смородини

- 2 абрикоса

- 100 мл лимонного соку

- 70 г цукру

- 20 мл білого рому

- 200 г пломбіру

- гілочки м'яти для прикраси.

Приготування

Кавун вимийте і зріжте верх (приблизно 1/3). Потім ложкою вийміть з нього м'якоть (можна вирізати невеликі кульки). Видаліть насіння, м'якоть крупно наріжте. Апельсини очистіть, розділіть на часточки і кожну розділіть на шматочки, видаляючи плівки. Помийте ягоди та абрикоси, видаліть кісточки, м'якоть наріжте смужками. Скибочки (кульки) кавуна, апельсини, ягоди і абрикоси перемішайте і помістіть в кавуновий «кошик». З лимонного соку і цукру зваріть сироп, додайте ром і доведіть до кипіння. Дайте охолонути і полийте фрукти. Зверху покладіть кульки пломбіру і відразу подайте на стіл. Прикрасьте гілочками м'яти.

САЛАТ З КУРКОЮ ТА ДИНЕЮ

Складові для приготування:

- 1 куряче філе

- 5 стол. ложок оливкової олії

- 300 г м'якоті дині

- 150 г різного листя салату

- 1 червона цибулина

- 1 стол. ложка лимонного соку

- 3 стол. ложки оливкової олії

- 1 стол. ложка жирних вершків

- щіпка цукру

- 70 г кедрових горішків

- сіль та мелений чорний перець

Приготування

Куряче філе нарізати смужками. Обсмажити на оливковій олії до рум'янцю, посолити, поперчити. М'якоть дині нарізати скибочками. Листя салату вимити і нарвати. Кедрові горішки підрум'янити без жиру. Куряче філе перемішати з динею і листям салату. Для соусу цибулю дуже дрібно нарцізати. Масло, що залишилося змішати з лимонним соком, цукром, вершками і збити. Перемішати з цибулею, посолити і поперчити. Полити інгредієнти салату, посипати горішками.

СОРБЕТ З ДИНІ

Інгредієнти:

- 1 диня вагою близько 1 кг

- сік 2 апельсинів

- 200 г цукру

Приготування

Диню вимийте, очистіть, м'якоть наріжте. Подрібніть в блендері і з'єднайте з апельсиновим соком. Додайте цукор і добре перемішайте. Помістіть в пластиковий контейнер і приберіть в морозилку на 1,5 години. Через кожну годину масу ретельно перемішайте. Повторіть 3 рази. Перед подачею сорбет можна прикрасити апельсиновою цедрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Хобі, які не змусять нудьгувати: як знайти заняття до душі?

Як боротися з лінню: важлива порада