Другий розіграш Кубку Європи зі спідвею серед юніорів до 19 років завершився перемогою Мадсена Хансена (Данія), друге місце дісталося Шимону Шлаудербаху (Польща), третє в Олега Михайлова (Латвія).

Переможець півфіналу в Пардубіцах рівнянин Марко Левішин посів 12-те місце із 5-ма очками. Рік тому змагання складалися виключно із фіналу до якого Федерації номінували своїх гонщиків. Найкращим у чеському Дівішові виявився британець Роберт Ламберт. Цьогоріч змагання складалися з двох етапів. 5 липня в Пардубіце пройшли два півфінали, що закінчилися тріумфами Шимона Шлаудербаха та Марка Левішина. Фінал стартував 11 серпня у Варкаусі (Фінляндія). Для значної частини учасників цей трек виявився абсолютно незнайомим. Спостерігати за Фіналом зібралося біля 400 вболівальників.

Гонка розпочалася досить нервово. У трьох перших стартах дійшло до падінь, - найбільш небезпечне за участю Александра Воентіна. Шведський гонщик самостійно повернувся до закритого парку, однак на треці більше не з'являвся. Справжній фатум переслідував Марка Левішина. У 1-му старті при спробі обгону лідера рівнянин підсік Олега Михайлова за що був виключений головним суддею змагань Мареком Воячкем.

2-й старт: фініш на 2-й позиції позаду Алана Щотки..3-й старт: лідерство протягом двох кіл та схід через пробите заднє колесо. 4-й старт: лідерство, декілька нервових помилок, пропуск суперників та падіння. 5-й старт: Безапеляційна перемога з відривом у півпрямої від суперників. Ще 3 пункти в актив та підсумкове 12-місце замість потенційного подіумного фінішу.