Головне у виконанні будь-якої складної задачі - почати.

Лінь часто стає перешкодою на шляху до досягнення поставлених цілей. Комусь повсякденні речі даються легко, в той час, як хтось інший переживає цілу епопею з муками совісті, боротьбою почуття обов'язку, з лінню.

У чому криється корінь ліні?

Причина та власне рішення цієї проблеми - мотивація. Наприклад, хтось десь сказав, що знати кілька мов, володіти стрункою фігурою добре. І людина вирішує для себе, що обов'язково візьметься за досягнення цих цілей.

При цьому спроби змусити себе почати нове життя з певного числа, визначеного місяця мають короткочасний ефект. Все, як правило, закінчується на початковому етапі, на етапі покупки абонемента в зал або покупки тонни мовних самовчителів, наприклад.

А все, тому що якщо людина сама для себе не визначила, навіщо вона робить ту чи іншу дію, то ця дія безрезультатна. Підсвідомість включає механізм економії енергії - лінь.

Звичайно, навіщо витрачати життєву енергію даремно?

Тому порада для боротьби з лінню - спробувати знайти свій цінний сенс в діяльності, яку не хочеться виконувати.

Наприклад, мову хочеться вивчити для того, щоб читати книги на мові оригіналу, відправитися в подорож, не зазнаючи труднощів при знайомстві з новою культурою. Займатися фізичними навантаженнями хочеться не через те, що це модно і всі так роблять, а тому що хочеться відчувати себе впевненим і здоровим у власному тілі.

Як побороти лінь

Головне у виконанні будь-якої складної задачі - почати. І при цьому пам'ятати, що будь-яке складне завдання треба ділити на кілька простих. Не варто відразу намагатися виконати великий обсяг роботи, це принесе розчарування завчасно і мотивацію можна втратити. Мова за добу не вчиться, 10 кг за цей же час не йдуть.

Пам'ятати потрібно також і про те, що всі легендарні люди, до отримання такого статусу з чогось починали, у кожного є своя історія успіху. Можна взяти за зразок чийсь успіх для натхнення і діяти поступово, але регулярно. Необхідно знайти свій цінний сенс в будь-якій діяльності і продовжувати працювати над собою на шляху до досконалості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Хобі, які не змусять нудьгувати: як знайти заняття до душі?

Як успішно повернутися до роботи після відпустки і не страждати