Здається, ви тільки хвилину тому безтурботно лежали на пляжі. І ось ви вже знову за робочим столом, а про відпустку нагадують тільки фото. Як же можна полегшити початок трудових буднів?

1. Почніть раніше

Щоб максимально спростити перший робочий день після відпустки, підготуйтеся заздалегідь. Так радить Лінн Тейлор (Lynn Taylor), автор книги «Як приборкати свого офісного тирана». Увечері не відкладайте відхід до сну, а на наступний день раніше прийдіть в офіс. Поки вас ніхто не відволікає, ви впораєтеся з частиною роботи на день.

2. Не беріться відразу за безліч завдань

Не плануйте на цей день багато нарад і дедлайнів. «В ідеалі в перший день взагалі не повинно бути ніяких зустрічей, - каже бізнес-спікер і автор Майкл Керр (Michael Kerr). - Постарайтеся залишити весь день вільним, щоб увійти в курс справ, але не перевтомлюватися ».

Витратьте кілька хвилин, щоб розпланувати день, зосередьтеся на головному і не бійтеся просити допомоги.

Якщо на вас відразу звалилася гора роботи, розсортуйте справи по важливості. Спочатку розберіться з терміновими завданнями. Подумайте, що зараз найважливіше для вас, вашого начальника і ваших проектів. Не беріться за все, що з'являється протягом дня. Відмовляйтеся від незначних завдань на користь великих цілей.

3. Увійдіть в курс справ

Перш ніж занурюватися в якийсь проект, складіть уявлення про те, що відбувалося за час вашої відсутності. Дізнайтеся про основні події і зміни. Так буде легше розібратися з рутинною частиною роботи.

4. Не заглиблюйтеся в пошту

Це не кращий спосіб витратити час в перший робочий день. Не плутайте розбір вхідної пошти з продуктивністю. Дайте відповідь тільки на термінові листи, а потім займіться іншими справами.

5. Нагадайте команді і клієнтам про себе

Зв'яжіться з головними замовниками. Нагадайте їм, що ви повернулися і до вас можна звертатися за допомогою. Це найпростіше правило, але воно виробляє на клієнтів велике враження.

6. Дбайте про себе

Після відпустки так і тягне зануритися в справи і працювати до знемоги. Але з таким підходом ви не тільки заробите стрес, але і, швидше за все, наробите помилок. В результаті продуктивність не зросте, а знизиться.

Обов'язково робіть перерви, розминайтеся і харчуйтеся правильно. А після роботи повертайтеся до звичного розпорядку дня. Лягайте спати не надто пізно.

7. Концентруйтесь на роботі

У цей день все буде вас відволікати: розпитування колег про відпустку, новини та оновлення друзів в соціальних мережах, які ви пропустили. Як би вам не хотілося надолужити згаяне, не витрачайте на це час. Зосередьтеся на роботі.

8. Згадайте приємні моменти з відпустки

Не забувайте, що ви можете контролювати свої думки. Не сумуйте через те, що знову доводиться працювати. Краще з вдячністю згадайте хороші моменти відпочинку. Постарайтеся розтягнути відчуття блаженства, яке виникло у відпустці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

6 способів швидко вивчити англійську мову