Вчора, 12 серпня село Малий Житин Рівненського району відзначило 500-ту річницю з дня заснування.

Для жителів села та гостей заходу організатори влаштували чимало розваг. З самого ранку на території святкування пожежно-рятувальний загін обласного управління ДСНС продемонстрували виставку пожежно-рятувальної техніки та спорядження. Кожен бажаючий мав змогу приміряти бойове спорядження рятувальника та посидіти у спецавтомобілі. Також рятувальники показали водяне шоу.

Крім того, організатори влаштували «Малий Ярмарок», де були представлені вироби народних майстрів, частування кулішем, а для малечі – атракціони, вікторини та конкурси.

Після Святкового Молебню відбулося офіційне вітання жителів Малого Житин. Завітав на відзначення річниці і перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк. Побажавши здоров’я, миру, добробуту та радикальних успіхів він нагородив Почесною грамотою Рівне нської обласної ради Тамару Шахрайчук і вручив Подяку обласної ради для Людмили Мендалюк за активну участь у житті громади та вагомі внески у розвиток села.

Завершився захід концертом учасників художньої самодіяльності Будинку культури села Шпанів та іншими музичними розвагами.

Повідомляє прес-служба Рівне нської обласної ради.