Одразу в двох населених пунктах Дубенського району зафіксовано випадки сказу.

Сказ собаки.

31 липня 2018 року в службу державної ветеринарної медицини Дубенського району надійшло повідомлення про загибель домашнього собаки в смт. Смига Дубенського району. При виїзді на місце події зі слів власниці собаки стало відомо, що 29 липня 2018 року тварина захворіла, а 30 липня почала проявляти агресію. В той же день власники помістили собаку у вольєр, 31 липня тварина загинула. Спеціалісти держветмедицини Дубенського району відібрали патматеріал від трупа собаки та направили в Рівне нську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження. Труп собаки спалено.

Сказ лисиці.

В службу державної ветеринарної медицини Дубенського району, в телефонному режимі надійшло повідомлення про забиту та закопану лисицю в приватному господарстві жителя с. Гірники Дубенського району. При виїзді на місце події встановлено, що 30 липня 2018 року лисиця проникла на подвір’я приватного господарства та почала нападати на домашню птицю. Господар вилами заколов лисицю, а труп закопав на території свого саду. Спеціалісти держветмедицини Дубенського району відкопали труп лисиці, відібрали патматеріал та направили в Рівне нську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження. Труп лисиці та мертву домашню птицю задушену лисицею спалено.

У зв'язку із виявленням двох випадків сказу в Дубенському районі перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Іщук провів робочу нараду із керівниками та власниками лісомисливських господарств району.

Нараду проведено з метою недопущення захворювання на сказ диких та свійських тварин, адже на виконання плану заходів по ліквідації осередку сказу керівники та власники лісомисливських господарств зобов’язані провести діагностичний відстріл 5-10-ти голів диких м’ясоїдних на неблагополучній території для проведення вірусологічних досліджень на сказ.

Також лісівники при систематичному обстеженні угідь, де мешкають дикі тварини і при виявленні їх трупів, або тварин з підозрілою поведінкою зобов’язані негайно повідомляти про це спеціалістів державної служби ветеринарної медицини. Варто зауважити, що відповідно до затверджених профілактичних заходів до полювання не допускатимуться невакциновані проти сказу собаки, про що у мисливців повинні бути відповідні документи.