В Україні почали впроваджувати нові серії автомобільних знаків. Зокрема, в Києві водії зможуть отримати не тільки номери з буквами АА, але й КА, а в Рівному - не ВК, а НК.

Ще у 2004 році коди регіонів були розподілені виключно з використанням літер, які збігаються в латинському і в українському алфавітах, починаючи зі столиці. Нині у великих містах ці коди вичерпані. У Рівному ж ситуація з автономерами поки що незмінна, кажуть в регіональному сервісному центрі МВС Рівне нської області.

"Є такі міста, та відповідно області, наприклад, як Київська, Дніпропетровська, Донецька - там ці коди вичерпуються. Рівне нську область поки що не це стосується. Бо в найближчому майбутньому цього в нас не буде точно через те, що ми пока видаємо стару серію. Нам вистачає кодів. Для того щоб ми вичерпали комбінацію букв, які стоять за цифрами, нам треба ще дуже довго. Єдине це може стосуватися платних знаків", - каже заступник начальника регіонального сервісного центру МВС Рівне нської області Віктор Залюбовський.

За його словами, у 2004 році по всій Україні змінювали автономери. За цей час у Рівне нській області комбінації на номерних знаках ще не вичерпалися. То ж поки нововведення нас "не зачепить".