Вчора 1 серпня, вранці на автодорозі загального користування Рівне – Городище – Старокостянтинів патрульні склали протокол за ч.1 ст.130 (керування в стані сп’яніння) КУпАП відносно водія великогабаритного транспортного засобу комбайн зернозбиральний JOHN DEERE.

Спілкуючись з 46-річним уродженцем Харківської області, водієм великогабариту, поліцейські відчули різкий запах алкоголю з порожнини рота в останнього. Під час розгляду справи за порушення правил дорожнього руху запах від керманича посилювався, різко змінилося забарвлення шкіряного покриву та його поведінка не відповідала обстановці.

Пройти огляд на визначення стану сп’яніння чоловік згодився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку. За допомогою газоаналізатора правоохоронці встановили, що житель Харківської області керував комбайном напідпитку.

Результат огляду – 2 проміле, що у 10 разів перевищує максимально допустимий рівень алкоголю у видихуваному повітрі.

Також керманич не мав посвідчення водія відповідної категорії та не узгодив рух великогабаритного транспортного засобу з органами Національної поліції України.

Порушника відсторонили від кермування. Окрім протоколу за нетверезе водіння відносно нього винесли ще й постанову за ч.1 ст.126 (керування без посвідчення водія) та ст.132-1 (порушення правил перевезення великогабаритних транспортних засобів) КУпАП.

За їзду напідпитку йому загрожує штраф у розмірі 10 200грн. та позбавлення права керування транспортними засобами на один рік. Рішення прийматиме суд.

pic