Мандрівка поліськими лісами й річками, а також години цікавих розповідей про визвольні змагання УПА.

Так провели час учасники щорічного всеукраїнського пластового історично-пошукового табору «Заграва. Шляхами УПА».

Захоплива подія тривала тиждень і проходила на Березнівщині. Цього року у ньому залюбки взяли участь понад півсотні хлопців та дівчат з Рівне нської, Житомирської, Тернопільської та Хмельницької областей.

Загалом перебування молоді у таборі було максимально наближене до атмосфери загону УПА визвольних часів. Кожен учасник мав змогу бути командиром загону з повним самоврядуванням.

Дівчата та хлопці під час мандрування отримали навики орієнтування на місцевості за допомогою компаса і карти, долали маршрут на велосипедах, а водні ділянки – на байдарках і катамаранах. Також пластуни піднімалися та спускалися зі скель.

Сприяла національно-патріотичному вихованню молоді історично-пошукова робота місцями діяльності УПА. Так, група пластунів виїжджала на визначені місця, працювали там, а потім свої розробки презентували всім учасникам проекту.

Також пластове юнацтво впорядкувало поховання воїнів УПА, братські могили повстанців та відвідали краєзнавчу кімнату Соснівського центру дитячої та юнацької творчості, де для них провели екскурсію.

Захід відбувся за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Березнівської РДА.