Всупереч розхожій думці, на освоєння нового вміння не потрібно багато часу. Досягти пристойного рівня володіння навиком можливо всього за 20 годин, займаючись по кілька годин на день протягом тижня.

1. Виконувати пісню на музичному інструменті

Вивчити теорію музики і стати професійним музикантом всього за тиждень, звичайно, не вийде. Але цього цілком вистачить, щоб навчитися грати одну пісню на гітарі або губній гармошці. Рідкісний інструмент зробить особливе враження на слухачів.

2. Керувати машиною з механічною коробкою передач

Якщо у вас автомобіль з автоматичною трансмісією, навчитеся їздити на механіці. Хто знає, раптом ця навичка стане в нагоді вам в майбутньому, коли доведеться сісти за кермо чужої машини.

3. Збирати кубик Рубик

Люди, які збирають кубик Рубик всього за кілька секунд, стверджують, що в цьому немає нічого складного. Потрібно просто вивчити алгоритм збірки знаменитої головоломки, який вельми просто запам'ятовується. Навіть якщо ви новачок, за тиждень ви можете навчитися збирати кубик Рубик менш ніж за пару хвилин.

4. Розповідати цікаві історії

Сторітеллінг - навичка, якій теж потрібно вчитися, якщо природа не подарувала вам ораторський талант. Хороший оповідач знає, як захопити аудиторію, натхненно розповідаючи історію, як утримати увагу глядачів і коли слід зупинитися.

5. Паркуватися паралельно

Навчитися паралельній парковці повинен кожен, хто хоче отримати водійські права. Але у багатьох виникають при цьому складності.

Тиждень - це достатній термін, щоб навчитися цьому маневру. А якщо ви зможете здійснити його одним рухом руки, то точно поб'єте своєю майстерністю поруч сидячого пасажира.

6. Готувати смачну страву

Прокачати навички кулінарії всього за тиждень простіше простого. Можливо, згодом приготована страва стане вашою коронною.

Ви можете навчитися готувати пасту з ароматним соусом або ідеальний стейк. Подайте все це з хорошим вином - і вуаля! Незабутня вечеря готова.

7. Вивчити основи бойових мистецтв

Самозахист - це той навик, який люди освоюють в надії, що він ніколи не стане в нагоді їм в реальному житті. Однак це дуже важливе вміння. За тиждень ви можете вивчити основні маневри і прийоми самозахисту.

8. Запам'ятати число π

Ну і нехай ця навичка вам не знадобиться, зате людина, що говорить напам'ять безліч перших цифр числа π вражає, чи не так? Для цього запам'ятовуйте кожен день по 6-7 цифр після коми і щодня повторюйте вже вивчене.

9. Вивчити основи іноземної мови

Люди, які говорять на декількох мовах, називаються поліглотами. Меттью Юлден і його брат Майкл знають більше 12 мов, тому вони носять звання гіперполіглотів. Вони змогли освоїти розмовну турецьку всього за один тиждень.

В якості помічників у вивченні розмовної іноземної мови брати використовують додаток Babbel, флеш-карти, ЗМІ, кіно, музику та інші види масової культури.

10. Ламати яблуко голими руками

Хоча цей фрукт жорсткий, є трюк, який допоможе зламати його без допомоги будь-яких інструментів.

Спочатку видаліть хвостик яблука. Потім візьміть яблуко так, щоб великі пальці знаходилися зверху, долоні повністю охоплювали яблуко, а кінчики інших пальців були внизу фрукта. З силою натисніть на яблуко, прокручуючи його в руках.

11. Жонглювати

Навіть якщо ви сумніваєтеся в своїй спритності, цьому навику ви напевно зможете навчитися. Найпростіший спосіб - почати з жонглювання двома м'ячиками. Підкидайте їх по черзі, перекладаючи з однієї руки в іншу. Жонглювати трьома м'ячиками теж досить легко: два м'ячика в руках, один в повітрі.

12. Навчитися основам крою та шиття

Протягом тижня ви зможете освоїти кілька базових стібків, навчитися підбирати тканину для різних видів одягу, користуватися швейною машинкою і знімати мірки. А в майбутньому можна вдосконалювати цю навичку і шити ексклюзивний одяг своїми руками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Пікнік на природі: корисні поради для класного відпочинку

П'ять професій майбутнього, про які потрібно знати