Саме так вважає (*Богдан Прищепа*) - відомий у Рівному історик та археолог. Він, автор трьох монографій та понад 100 наукових робіт. (*"Погоринські міста Х- ХІІІ ст."*) - монографія, над якою він працював понад 35 років. Що ж так тягне його в місця, які тисячоліттями приховують історію від сторонніх очей? Про це ми і розмовляємо з паном Прищепою.

Наша зустріч з паном Прищепою відбулась в туристично-інформаційному центрі Рівне нщині , де він роздавав автографи всім, хто купив його книгу.

Ми й самі підписали собі один примірник монографії "Погоринські міста Х- ХІІІ ст.", який автор писав понад 35 років.

Розповідає, що любов до археології у нього з дитинства. Саме тоді він почав читати книги на історичні теми, особливо - про сенсаційні археологічні розкопки: дослідження гробниці Тутанхамона в долині Нілу, роботу археологів за межами України.

Найдовше пан Прищепа копав Дорогобуж (15 польових сезонів) - поселення, яке почало формуватися у 10 столітті і розвивалося до середини 13 століття, поки його не спалили монголи (славнозвісна навала хана Батия на Русь). Там вони знайшли меч багатого воїна зі срібним руків’ям. А у спаленому житлі - шолом. Це єдина подібна знахідка на Волині.

Також автор говорить, що на Рівне нщині копав скрізь: від півночі до півдня але в центрі області - найцікавіші знахідки.

Хочете дізнатися більше - дивіться у відео.

Відео городища: Юрій Ойцюсь.