Сьогодні, 20 липня, депутати постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків погодили проект рішення щодо забезпечення районів Рівненщини шкільними автобусами.

5 автомобілів отримають заклади Острозького району, 2 – Бабинська об’єднана територіальна громада і по одному автобусу надійде у Деражненську та Смизьку ОТГ, а також для Уїздецької ЗОШ I-III ступенів Здолбунівського району. Загалом автомобільним сполученням зі школами вдасться охопити понад 400 дітей.

Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Петро Коржевський,поясним що цим рішенням шкільними автобусами будуть забезпечені ті громади, які провели оптимізацію закладів освіти (або планують її здійснити найближчим часом) і придбали автобуси на умовах співфінансування у пропорції 70 на 30%.

Крім того, шкільні автобуси отримають громади, в яких раніше такий транспорт був вилучений.

Також заступник голова ОДА, депутат обласної ради Світлана Богатирчук-Кривко повідомила колег про те, що в обласному бюджеті ще є кошти на забезпечення середніх шкіл Рівне нщини шкільними автобусами. Однак скористатися ними заклади зможуть, якщо пройдуть процес оптимізації, а місцева влада долучиться до співфінансування на умовах 70 на 30%.