Міська ТВК отримала гарантійний лист, від Віктора Матчука про те, що облдержадміністрація гарантує вирішення питання фінансування виборів. Нагадаємо, раніше у тервиборчкомі просили міську владу виступити подібним гарантом. Останні ж назвали такі дії незаконними, а результати виборів можуть оскаржити.

До виборів міського голови Рівного менше місяця залишилося, а територіальна виборча комісія досі без грошей. Потрібні мільйон сто п'ятдесят шість тисяч гривень досі не дали. Нині працівники ТВК працюють задурно, а канцтовари та поліграфічні послуги отримали у борг. І сподівання нині покладають на обласну владу.

Не залишить ТВК на одинці з проблемами обіцяє і обласна рада. Голова бюджетної комісії запевняє, у разі потреби особисто клопотатиме, щоб депутати знайшли гроші на вибори міського голови Рівного.

Виборча комісія за гарантіями отримання грошей звернулась до міської влади. Втім, ствердної відповіді не отримала. Виконувач обов'язків міського голови пояснив, це протизаконно, і навіть результат таких виборів можуть визнати недійсними.

Тим часом, Президент України Віктор Ющенко, вважає, що порушуються виборчі права громадян. Тому пропонує Кабміну вже на найближчому засіданні виділити кошти на місцеві вибори.