На жаль, жодна пара закоханих не застрахована від різноманітних неприємних ситуацій, особливо коли мова йде про насичений подіями та емоціями весільний день. Вчасно не приїхав стиліст, наречена застряла у заторі, привезли не ті квіти, артисти сплутали адресу – це лише невеличка частина того, що може трапитись на урочистості такого типу.

Деякі молодята, аби уникнути таких сюрпризів, звертаються у весільні агенції, проте слід усвідомлювати, що на віть у цьому випадку ніхто не може гарантувати вам, що свято пройде гладко, адже людський фактор, як би ідеально не було сплановане свято, завжди дає про себе знати. Тому, продумуючи таймінг та загальний плин урочистості, варто прописувати не один варіант, а кілька – це саме той випадок, коли план Б, В, а інколи навіть Г можуть врятувати ситуацію. В таких планах найчастіше передбачають варіанти на той випадок, коли погода зіпсується. Справді, жоден гідрометцентр не може з точністю до відсотка передбачити погоду на вашу особливу дату. Тому завжди треба мати варіанти на випадок дощу, зниження температура та поривів вітру. Шатра та навіси, теплі пледи та резинові чоботи – це той мінімум, який має бути напоготові на будь-якому весіллі.

Крім того, можуть трапитись неприємні ситуації, ніяк не пов’язані з погодою. Так, наприклад, іноді у нареченої ламається один з підборів. Про запасну пару зручного взуття ми писали не один раз, але про всяк випадок головній героїні варто взяти з собою не тільки балетки, а й додаткові туфлі на підборах. Ні, ми не змушуємо вас купувати три пари взуття на весілля – у вашому гардеробі напевно є пара красивого взуття нейтрального кольору, от її і захопіть для певності. Незайвим буде ще раз нагадати і про голку та нитки світлого та темного кольорів, які також варто покласти до косметички – тоді відірвана кишеня на піджаку вашого нареченого або шлейка весільної сукні не зіпсують вашого особливого свята.

Набагато складніше буде виправити ситуацію, коли неприємність трапляється з найочікуванішим десертом урочистості – весільним тортом. Це саме той людський фактор, про який ми писали вище: водій надто різко загальмував і торт зсунувся з видіння,хтось не притримав двері і коробка з десертом та й сам торт зім’явся, офіціант ненароком впустив кондитерський шедевр на підлогу. Здавалось би, якщо не саме свято, то його закінчення зіпсоване, але не поспішайте панікувати. Так, якщо головний смаколик урочистості не перетворився на однорідне місиво, врятувати ситуацію можна за допомогою крему, який можна приготувати на місці, та декору, в якості якого можна використати квіти. Таким чином, отримаємо актуальний останні пару весільних сезонів весільний торт, оздоблений живими квітами!

Часто неприємності трапляються з електрикою – посеред свята раптом зникає світло. Звісно ж, краще обирати ресторан, який має у наявності свій власний генератор, проте така можливість є далеко не завжди. Аби свято не закінчилось разом з електрикою, заздалегідь запасіться декількома десятками свічок – при мерехтливому світлі бенкет пройде на найвищому рівні. А досвідчений конферансьє зможе розважити присутніх навіть при свічках, організувавши цікаві конкурси та інші активності. До речі, заздалегідь варто запастись і аварійними телефонами – так ви зможете в будь-який момент зателефонувати та повідомити про відсутність світла.