Коли мова заходить про кохання, майже всі питання про вік відпадають самі по собі, але якщо говорити про таку відповідальну справу, як створення родини, варто добре подумати, перш ніж приймати рішення. У сьогоднішньому матеріалі ми спробуємо розібратись, чи існує ідеальний вік для початку сімейного життя.

На певному етапі майже всі дівчата стикаються з запитаннями турботливих мам та бабусь, або просто цікавих родичів та сусідів, про те, коли ж вони, нарешті, погуляють на вашому весіллі. Особливо настирні приводять себе як приклад : «У твоєму віці у мене вже була трирічна дитина!». І якщо ви думаєте, що після заміжжя подібні запитання та втручання у ваше життя від оточуючих припинять, ви помиляєтесь. Вже через деякий час після весілля починають сипатись питання дещо іншого штибу, проте такого ж рівня тактовності: «А коли ж буде первісток? Не затягуйте з цим!», «У вас уже двоє дівчаток, коли нарешті буде хлопчик?».



pic

Такі питання та непрошені поради не припиняться ніколи. І річ тут не у вашому віці та сімейному статусі, а у вихованні та тактовності оточуючих. Тому не варто з усіх сил намагатись одружитись чи вийти заміж лише тому, що «настав час». Час настане тоді, коли поруч буде людина, з якою у вас будуть не тільки взаємні почуття, але й інтереси, погляди на ваше майбутнє та життя взагалі. Мабуть, ви знаєте як мінімум кілька історій про невдалі шлюби, які укладались не на основі бажання створити родину з коханою людиною, а через тиск родичів та суспільства.

Якщо ще якихось 15-20 років тому одружитись у 18-20 років було цілком нормально, то сьогодні переважний відсоток молоді (особливо якщо говорити про жителів міст) орієнтована на навчання, кар’єру, особистісне зростання та подорожі, а не на шлюб. І справді, цей час ідеальний для навчання, романтичних побачень, спілкування з друзями, веселих вечірок. То чи варто позбавляти себе всього цього і вже в такому віці погрузати у побут? Звісно ж, трапляється й таке, що вже у такому юному віці закохані знають, що ніхто інший їм не потрібен і що це на все життя – в такому разі навіть настільки молода родина буде гармонійною, там завжди буде взаєморозуміння.

Цікаво, що ще в на початку поточного століття відсоток молоді, яка одружувалась до 18 років, складав приблизно 7%, а сьогодні – лише 1%. Згідно статистичних даних, чоловіки середній вік чоловіків, які одружуються, в Україні складає 27 років, а жінок – 25 років. Але тут варто зважати на одну дуже важливу обставину – мова йде про перший шлюб. Більше третини всіх шлюбів, які реєструється на території нашої країни, закінчується розлученням. Найбільше пар робить цей крок саме на перших роках спільного сімейного життя. Цей період є дуже важким для обох закоханих, адже рожевий туман потроху розсіюється, а на зміну йому приходять будні, побут, різноманітні проблеми. Дають про себе знати і завищені очікування кожного з пари про свою другу половинку та родинне життя загалом.



pic

Коли ж пари одружуються у віці 25-30 років, у них вже є не тільки досвід стосунків, а й часто спільного проживання, тому вони знають, чого можна чекати у більшості випадків. Крім того, більшість людей у такому віці готові до створення родини не тільки морально, а й матеріально. Звісно ж, у двадцять набагато простіше вийти заміж, ніж, скажімо, у тридцять – простіше самій дівчині. Річ у тім, що з віком наші погляди змінюються, принципи міцнішають, з’являються нові ідеали, тому зжитись з іншою людиною може бути складніше, ніж у юному віці. Крім того, у 25-30 майже всі розуміють, що шлюб – це не тільки свято, а й постійна робота.

Джерело