Тут навчатимуться та виховуватимуться 150 дошкільників. Діти та їхні батьки не можуть дочекатися відкриття, адже 20 років на території селища немає бази для навчання малюків

Заступник голови ОДА Віталій Ундір під час моніторингового візиту побачив, що зовнішні роботи будівлі майже закінчені. Коробка зведена та утеплена, фасад пофарбований, покрівлю виклали з металочерепиці. Стіни ще планують оздобити малюнками.

Внутрішні роботи у садку – якраз у розпалі. Тут штукатурять та фарбують майстри, обкладають плиткою харчоблок та санвузли. На черзі встановлення міжкімнатних дверей.

Провели мережу водопостачання, опалення та каналізації.

Обігріватимуть садок завдяки модульній котельні, що працюватиме на місцевій сировині.

Також починають благоустроювати прилеглу територію. Будівельники розповіли Віталію Ундіру, що опоряджувальні роботи закінчать у вересні. На черзі буде закупівля меблів та сантехніки, навчальних матеріалів та іншого інвентаря.

Загалом будівництво садочка триває кілька років. Частково роботи розпочалися у 2016, продовжилися у минулому та цьому роках. Втім, не слід забувати, що це двоповерхова будівля закладу площею 2 тисячі квадратних метрів. При чому будівельники запевняють, що робота йде згідно графіку.

«Це буде перший дитсадок у селищі і надзвичайно важливо, аби дітям там було комфортно. Тому підрядники ретельно виконують свої роботи. Дошкільний заклад – у черзі на запуск. Його планують відкрити цього року», - підкреслив заступник голови ОДА Віталій Ундір.

Загальна кошторисна вартість об’єкта складає майже 37 мільйонів гривень. Аби завершити будівництво передбачили кошти – 10 та 3 мільйони з державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету відповідно.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.