Більшість звикли до 20 градусного тепла. Пережити зиму і холод для них справжня перевірка на витривалість. Проте самотужки з морозами тварини рівненського зоопарку справитися не в змозі. Тому нині у доглядальників кипить робота. Утеплюють вольєри, вмикають опалення, окремим звірятам і пічки палять, каже Ігор Шумик.

На дворі стало холодніше. Мерзнуть усі, і тварини також. Особливо екзотичні. Австралійських емігрантів рівненського зоопарку зігрівають за допомогою електричних конвекторів. Хоча кенгуру не гребують прогулянками просто неба.

Королів звірів - левів, обігрівають пічками. Пишаються тут і автономним опаленням, використовують його за потребою. Хоча й бідкаються витрачають на тепло у морозні дні, удвічі а то й втричі більше.

Для леопарда Багіри змайстрували спеціальну буду, туди настелили соломи. До нової оселі мешканка стрибнула без роздумів, ще й здобич прихопила. Найважче зігріти птахів, розповідають зоологи. Більшість звикли до клімату теплих країн. Снопи соломи найліпший варіант, кажуть працівники зоопарку, і краси вольєрам додають і зігрівають.

Нині погода не надто дошкуляє тваринам. Щоправда з першими морозами більшість мешканців зоопарку заховаються у свої домівки.