Саме так називається дитячий садок, над яким активно працюють будівельники.

Навчальний заклад розрахований на 30 дітей. Вони виховуватимуться у двох групах.

Як тривають роботи, оглянув заступник голови ОДА Віталій Ундір. Посадовець поспілкувався з підрядниками та Тарасом Гордійчуком - керівником Острожецької ОТГ, до якої і входить село Залав’я із півтисячею населення.

Потреба у садочку є, запевняє керівник об’єднаної громади. Адже у селі такого закладу немає:

«Дошкільники цього населеного пункту відвідують садок в Острожці – центрі ОТГ. Аби потрапити до навчального закладу, потрібно подолати відстань у півтора кілометри. При чому острожецький садок вже і так переповнений, тому й не може більше прийняти дітей».

Загалом будівельні роботи розпочалися ще торік. За цей час вдалося реконструювати приміщення старої школи до непізнаваності. Утеплений фасад, новенька покрівля, енергозберігаючі вікна та двері перетворили будівлю на сучасну. У ній і розміститься садочок.

В середині проводиться внутрішній ремонт – поклали плитку та паркет, поштукатурили та пофарбували стіни, провели електричне опалення, у групах зробили підлогу з підігрівом. На черзі – встановлення сантехніки, міжкімнатних дверей, освітлення. А далі – меблювання кімнат.

Не забули й про благоустрій. Біля садочку стоїть паркан, є автостоянка, будівельники укладають доріжки та працюють над ігровими майданчиками з тіньовими навісами.

«Дитсадок у Залав’ї– у числі перших у черзі на здачу. Тут, як і ще в 4 дошкільних закладах області, тривають роботи. Окрім того, у планах – будівництво ще 5. При чому не слід забувати, що цього року на Рівне нщині вже здали в експлуатацію 7 садочків. Більша частина закладів знаходиться у сільській місцевості. А це означає, що діти у селах отримуватимуть якісні освітні послуги, не гірші, ніж у місті», - зазначив заступник голови ОДА Віталій Ундір.

Загальна кошторисна вартість реконструкції дитсадка у Залав’ї складає понад 5 мільйонів гривень. Торік на будівельні роботи з Державного фонду регіонального розвитку спрямовано понад 2 мільйони гривень, цього року – 3 мільйони. До співфінансування долучилася й місцева громада – за 250 тисяч виготовила проектно-кошторисну документацію.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.