Двері є важливим декоративним елементом в інтер'єрі, крім їх основного призначення, зрозуміло. Рано чи пізно їх зовнішній вигляд зношується, що псує навіть найбільш стильний інтер'єр приміщення. Коли на установку нових дверей немає грошей (або ви просто не хочете починати ремонт, оскільки боїтеся, що він затягнеться на тривалий час), а старі мають занадто зношений вигляд, в хід йдуть будь-які хитрощі.

Один з таких прийомів - оновлення міжкімнатних дверей своїми руками. Для цього не обов'язково мати талант монтажника або дизайнера і цілком достатньо запастися вільним часом, ентузіазмом і підручними засобами.

ПЕРЕФАРБОВУЄМО

Простий і недорогий спосіб подарувати друге життя міжкімнатним дверям. Фарба добре маскує вади і не вимагає яких-небудь особливих умінь. Для цього досить зняти двері з петель (хоча це зовсім не обов'язково, ви можете залишити їх у вертикальному положенні, попередньо постеливши під них газету, щоб не забруднити підлогу).

Стару фарбу зніміть шпателем, зачистіть поверхню шліфувальним папером, всі тріщини і нерівності закладіть шпаклівкою і ще раз затріть шліфувальним папером. Якщо двері із склом, то його заклеюють малярським скотчем і приступають до фарбування.

pic ТРАФАРЕТНИЙ ВІЗЕРУНОК

Якщо у вас немає таланту до художнього розпису, з міжкімнатних дверей можна зробити справжній витвір мистецтва, використовуючи трафаретні шаблони. Їх можна купити в будівельному або канцелярському магазині, або вирізати самостійно з щільного паперу. Але перед нанесенням візерунка двері повинні пройти всі етапи підготовки, як перед фарбуванням.

На прикладений до дверей трафарет фарба наноситься валиком або аерозольним розпилювачем (дивіться, щоб шаблон щільно прилягав до поверхні, щоб не було розбризкування). Цей спосіб простий, недорогий і під силу кожному. Якщо у вас є художні здібності, трафарети вам не знадобляться: двері для вас стануть чистим полотном.

ТЕКСТИЛЬ

Міжкімнатні двері можна обробити тканиною. Але це не так просто зробити: якщо тканина тонка, через неї можуть проступати сліди клею, змащуючи весь художній ефект і роблячи композицію не охайною , а не оброблені краї тканини можуть некрасиво звисати грубими нитками, знову ж псуючи весь вигляд.

Тканину слід вибирати з обробленими краями, досить щільну, приємну за кольором. Ви можете брати за основу оксамит, джинсу, льон, шовк, бавовну, хутро, шкіра і т.д.

ШПАЛЕРИ І ФОТОШПАЛЕРИ

Колись давним-давно в моді було обклеювання дверей шпалерами. Оскільки мода йде по колу, тому тренд повертається знову. Добре, якщо шпалери будуть не дешевими паперовими, а досить якісними і дорогими (гармонійно виглядає велюр і шовкографія).



pic Щоб двері виглядали яскравіше, відійдіть від однотонних шпалер і зверніть увагу на фотошпалери. На жаль цей варіант не довговічний, оскільки шпалери мають властивість відклеюватися і затиратися.

ДЕКОРУВАННЯ

Стильні міжкімнатні двері можна отримати шляхом застосування різних прийомів декору. Найпростіший і найпоширеніший - ефект під старовину. Для її створення знадобиться фарба і шліфувальний папір. Спочатку двері покриваються темною фарбою, потім просушуються і покриваються світлою фарбою.

Після того як фарба висохла, затирають шліфувальним папером так, щоб виступав нижній шар фарби.

pic ДЕКУПАЖ

Навичками особливими володіти не потрібно: декупаж проста техніка, освоїти яку може хто завгодно. Перед початком роботи оклейте дверний проріз монтажним скотчем, заґрунтуйте полотно, натріть його парафіном і пофарбуйте. Виберіть картинки для декупажу.

Клейте картинки на ПВА, ретельно перевіряючи на наявність складок і бульбашок. Після висихання на кромку декупажних карт наноситься тонкий шар шпаклівки, надлишки якої видаляються мокрою тканиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 речей, які зроблять квартиру безпечною

Незвичайні вазочки, які можна зробити своїми руками [ФОТО]