Сьогодні, (*4 липня, на майдані Незалежності у Рівному*) розпочались урочисті заходи з нагоди 3-ї річниці Дня Національної поліції України.

Рішенням Президента України 4 липня оголошено Днем Нацполіції. Вибір цієї дати пов'язаний зі складанням присяги першими патрульними поліцейськими влітку 2015 року.

В Україні у 2015 році стартувала поліцейська реформа. 2 липня Верховна Рада ухвалила закон "Про Національну поліцію". 7 листопада того самого року він набув чинності: в Україні було офіційно створено Національну поліцію і ліквідовано міліцію. Патрульна поліція розпочала роботу 4 липня 2015 року. Київ став першим містом, де вона з'явилася. На сьогодні патрульна поліція працює в понад 30 містах країни.

Сьогодні на майдані Незалежності провели урочистості з нагоди свого "дня народження".

Заступник начальника головного управління Нацполіції області - Людвіг Файт прокоментував сьогоднішню демонстрацію техніки, як відкритість поліції до народу.

За його словами, серед тих, хто прийшов просто подивитись на "виставку" можуть бути майбутні поліцейські.

Гості святкової програми мають можливість оглянути виставку сучасного озбpоєння та спецзасобів, подивитися на показові виступи вихованців кінологічного центpу.



pic



pic



pic



pic

Подбали організатори й про дозвілля для дітей: для них розгорнули уявне пішохідне перехрестя, де діти вивчали правила дорожнього руху,також для них підготували корисні ігри.

Окрім всього, діти мають можливість посидіти за кермом поліцейського автомобіля, а в супроводі патрульного, навіть, покататись.

Заходи на центральній площі обласного центру триватимуть до 15-ї години.



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic