((http://www.city-adm.rv.ua/Petitions/view-petition/2317)(Петицію щодо цього)) подав на сайт Рівненської міської ради рівнянин - (*Хіночек Дмитро.*)

Електронні (публічні) петиції – це звернення, які дають можливість громадянам впливати на формування порядку денного країни на національному та місцевому рівнях.

"Непрохідні розбиті тротуари з ямами, калюжами та брудом – це не рідкість для житлових масивів та вулиць Рівного. Багато тротуарів та пішохідних доріжок зроблені ще в ті часи, коли робили – «косо-криво аби живо». Земля перевалюється на них, через відсутність бордюрів; провалюється – через підмивання дощовою водою. Там де потрібно – їх нема, де не потрібно – вони є, ще й дуже широчезні. Асфальтоване покриття на них покладено як-небудь, мінімальним шаром, який не витримує ні дощів - ні морозів. Через таку ситуацію людям в спальних районах міста доводиться ходити по проїзних частинах, що є некомфортно та небезпечно для пішоходів і водіїв. А комунальникам стає важко прибирати такі тротуари від сміття і розчищати сніг взимку.", - пише пан Хіночек у своєму зверненні.

Саме тому він пропонує вирішення цієї проблеми.

По-перше, хочуть створити або залучити групу осіб – спеціалістів в даному напрямку (архітекторів та інженерів з міського будівництва та благоустрою території), а також - громадській діячів, голів ОСББ та місцевих жителів.

По-друге - пропонують почати роботу в найгірших місцях, вони будуть ретельно контролюватись групою, яка описана вище. А організації які будуть займатись ремонтом мають надати гарантійні терміни та взяти відповідні ділянки на подальші поточні ремонти.

По-третє - хочуть закупити для комунальників сучасну техніку та знаряддя для прибирання сміття та снігу.

Зараз петиція знаходиться на голосуванні. Всі жителі, кому не байдужа ця проблема можуть залишити свій підпис. Дата завершення збору підписів - 18 серпня.