На Козацькому Редуті, що між селами Плоска та Семидуби Дубенського району, щороку збирається громада - вклонитися загиблим.

У 1651 році на цьому місці козаки-богунці прийняли останній смертельний бій, прикриваючи відступ побратимів із поля Берестецької битви.

Цього року в капличці на честь Покрови Пресвятої Богородиці літургію і панахиду за полеглими очолив архієпископ Рівне нський та Острозький Іларіон.

Потому підняли український стяг та здійснили залп із гвинтівок та гармати. До місця поховання козаків пройшла хресна хода. Люди поклали квіти до хрестів-оберегів. До заходу долучився і заступник голови Рівне нської ОДА Ігор Тимошенко.

Надалі для присутніх презентували виступи військової історичної групи «Курінь Печерської сотні Опанаса Передримирського Київського реєстрового полку у війську Богдана Хмельницького». Усіх охочих навчали стрільбі з лука та вправності стрільби зі зброї.

З тематичними піснями виступили районні народні вокальні колективи та солісти.

В рамках заходу діяв Інформаційно-туристичний офіс Дубенщини. Цього дня він став виїзним і дав змогу для всіх бажаючих ознайомитись із туристичними маршрутами та об’єктами Рівне нщини.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.