Чи знаєте ви, що ця ароматна літня ягода не тільки смачна, а ще й дуже корисна. Нереальна кількість вітамінів збагатить ваш організм.

1. Полуниця вважається природним афродизіаком, ефект якого прирівнюється до «віагри». Цинк, що міститься в насінні полуниці, підвищує сексуальний потяг у чоловіків і жінок, а також збільшує вірогідність зачаття. Саме тому у Франції досі живе традиція готувати молодятам перед першою шлюбною ніччю солодкий полуничний супчик з вершками.

2. Смак полуниці прекрасний не лише у традиційному для нас поєднанні з вершками, цукром та сметаною. Ягоди чудово смакують з курятиною, твердим сиром, а також з морепродуктами. А як щодо полуничок, обсмажених на вершковому маслі з чорним перцем та коньяком? Існує також безліч салатних полуничних композицій, наприклад, з огірком, зеленою цибулею, олією та кедровими горішками.

3. Незважаючи на те, що полуниця – солодка ягода, вона майже не містить цукру. Саме тому голлівудські красуні частенько “сідають” на полуничну дієту і стверджують, що таким чином можна скинути 2,5 кілограмів за 4 дні. Через низький вміст цукру полуниця рекомендована навіть людям, які страждають на цукровий діабет.

4. Іще один плюс до полуничної дієти. У ягодах полуниці містяться всі вітаміни групи В, тому вона вважається природним антидепресантом. Людям, схильним до стресів та емоційних перевантажень (а сидячи на дієті це ой як актуально!), варто з’їдати по 150 грамів полуниці щодня – це допоможе заспокоїтись і зміцнити нервову систему.

5. Полунична маска для обличчя, яку споконвіку робили наші мами і бабусі, справді має унікальні властивості. Справа в тім, що в ягоді міститься мідь, яка стимулює процес вироблення колагену. А ще полуничний сік – справжній борець із пігментними плямами на шкірі, звужує пори та лікує вугрові висипання.

6. Замість того аби купувати відбілюючу зубну пасту, у сезон щодня купуйте по півкілограма полуниць і смакуйте ними, добре розжовуючи ягоди. Адже полуничний сік відбілює зуби навіть ефективніше за дорогу зубну пасту. До того ж полуниця нейтралізує неприємний запах із рота.

7. Дуже корисна полуниця людям, які займаються спортом. Доведено, що вживання цих червоних ягід покращує кровообіг і подачу кисню до м’язів на 7%. А йод, який міститься в полуниці в достатній кількості, допомагає організму долати втому і справлятися з фізичними навантаженнями.

8. Ягоди полуниці містять речовини, близькі за хімічним складом до саліцилової кислоти (аспірину). Тому споживання полуниці при головних болях, болях у суглобах чи незначному підвищенні температури тіла допоможуть зняти неприємні симптоми.

Джерело