"Аби розмова була предметною, ми підготували Вам дані, скільки насправді використано коштів. Аби не казали, що «гроші Київ не дає", - (*міністр інфраструктури України Володимир Омелян*).

На своїй сторінці у соціальній мережі міністр інфраструктури України Володимир Омелян опублікував інфографіку з використання коштів Дорожнього фонду в областях України.

Рівне нщина опинилась в аутсайдерах.

"З 1 січня цього 123 тисяч кілометрів доріг передано на обласний рівень. На їх утримання передбачено 35 % Дорожнього фонду, який теж запрацював цього року. У 2018 році — бюджет обласних доріг складає понад 11 млрд грн!", — написав Омелян на своїй сторінці.

За даними Міністерства інфраструктури України найактивніше кошти Дорожнього фонду використовують в Києві, Івано-Франківській та Хмельницькій областях. Найгірше — в Миколаївській та Херсонській областях.

"Кошти платників податків прозоро і чесно мають адресно спрямовуватися на ремонт та будівництво доріг. В іншому випадку – вони будуть направлені на ті області, де вміють і хочуть працювати на благо своїх громад.", - запропонував очільник Укравтодору Славомір Новак.

Також, за словами пана Новака цю ініціативу підтримав президент України.



pic