На ((http://www.city-adm.rv.ua/Petitions/view-petition/2312)(сайті Рівненської міської ради)) з'явилась петиція щодо (*заборони в'їзду легкових та вантажних автомобілів у центр міста.*)

"Доброго дня всім. Шановна міська влада як громадянин у мене є прохання ЗАКРИТИ ДОСТУП ДЛЯ ЛЕГКОВИХ І ВЕЛИКОВАНТАЖНИХ АВТОМОБІЛІВ", - пише автор петиції Анатолій Хмельницький.

Як повідомляють у прес-службі міської ради, пана Хмельницького не влаштовують затори на дорогах. Саме це спонукало його написати звернення щодо перекриття вулиці Соборної.

Раніше, у 2012 році Соборну вже була перекрита. Тоді рухатись по ній могли: громадський транспорт, таксисти та люди, котрі проживають на вулиці Соборна. Іншим жителям рух було дозволено у певний час: з 22:00 до 6:00 ранку.

Обмеження діяло від перехрестя на вулиці Княгині Ольги до перехрестя на вулиці Дубенська.

У 2015 році, голова міста Рівного підписав розпорядження щодо зняття заборони руху центральною вулицею Рівного.

Відтоді будь-який транспорт міг пересуватись Соборною без обмежень.

Тоді таке рішення було викликано тим, що в останній час зменшилася кількість автомобілів, через подорожчання пального.

Згідно з правилами дорожнього руху знак "Рух заборонено" забороняє рух усіх транспортних засобів лише разом з іншими знаками: «Початок пішохідної зони» або «Небезпека».

Саме тому, якщо згідно з петицією треба забороняти будь-яким автомобілям їздити по центру міста, то тим самим треба робити вулицю Соборну - пішохідною.

Дата завершення збору підписів цієї петиції - 11 серпня.