Згідно статистичних даних найбільше одружень припадає на літній період, адже свята у цей сезон справедливо вважаються найяскравішими, найкрасивішими та, що також важливо, дуже комфортними. Багато пов’язаних з весіллям подій та навіть безпосередньо святкування влітку можна перенести на відкрите повітря. Погодьтесь, навіть найпросторіша бенкетна зала та найвишуканіший ресторан не замінять особливого шарму урочистості під відкритим небом.

Якщо вибирати менш затребувані дати - це пізня осінь, початок зими та початок весни. Про 14 лютого мови не ведеться оскільки цей один день може у сумі бути «багатшим» на весілля, ніж будь-який зимовий місяць. Західні традиції приживаються у нас швидко…

Отже, у осінній чи весняний період Ви легко підбираєте ресторан до вподоби (а не який вільний), наймаєте авто за реальну плату тощо.

Популярною є дата першої суботи після Великодня. Розквіт весни, здебільшого ще зимові ціни, та хороша погода роблять дату одруження напрочуд вдалою.

У всезнаючого народу існує своя думка про дату одруження.

Так, за повір’ям – одружитись на Купала – купатися усе життя у розкоші, одружитись у травні (маю) –маятися все життя, а щоб не маятись потрібно тричі молодого поцілувати перед обрядом.

Вийти заміж на Яблуневого Спаса – врятувати молодого від лиха.

Весілля на Масляну – пророчить життя "як по-маслу". Одружитись у непарну дату – до дівчинки первістка в сім’ї.

Весілля 13 числа – слід проводити у Японії – там це найщасливіша дата, вийти заміж 7 чи 12 числа – до стійкого, хорошого подружжя.

Весілля у дощ – до багатства і благополуччя, сніг на одруження – легкість та щастя у житті.

Та найбільш вдалим часом для одруження в народі звичайно вважалася прекрасна осінь. Коли всі прави закінчено, той можна народу і погуляти! Тепер ніхто не вважає на старовинні канони, та ознайомитися з весільними прикметами наших прадідів завжди цікаво. Ніхто не буде ручатися, що, відгулявши весілля за всіма правилами, молодята заживуть як у казці, будемо намагатися, щоб на нашій забаві все було «згідно науки».

За народними прикметами день тижня, в який відбувається одруження, багато в чому визначає майбутнє сім’ї.

Так понеділок нібито гарантує подружжю здоров’я.

Вівторок – багатство,

середа – щастя,

четвер – втрати,

п’ятниця – труднощі,

субота – невдачу.

Є над чим поміркувати і при виборі місяця одруження.

Святкувати весілля в січні – означає рано овдовіти,

у лютому – жити в злагоді,

в березні – життя може скластись так, що ваша половина буде вам зраджувати, в квітні – задовольнятися непостійним щастям,

у травні – все життя поневірятися,

в червні – медовий місяць буде продовжуватися все життя,

в липні - життя буде складатись зі злетів і падінь,

в серпні – подружжя буде не тільки кохати але і дружити,

у вересні - їм гарантоване тихе і спокійне майбутнє, в жовтні – відносини будуть складними,

в листопаді – молодята будуть жити заможно,

а одруженим в грудні з кожним роком зірки кохання будуть сяяти все яскравіше.

Джерело

Джерело