Рівняни вже давно звикли, що ринки займають не тільки призначену для цього територію, але й тротуари.

Вчора, 21 червня, на сесію міської ради Рівного, прийшли рівняни, які проживають на вулиці Гетьмана Полуботка. Саме на тій вулиці проходить стихійна торгівля.

Місцеві жителі говорять, якщо ввечері йти тротуаром ще можливо, то вдень приходиться проштовхуватись, щоб добратись до власної квартири.

«Починаючи з третьої ночі під вікнами чути нецензурні слова та крики. Спробуєш зробити зауваження у відповідь - чуєш тільки погрози. А стихійні торговці часто ходять справляти нужду прямо у наш двір», - розказує одна з жительок.

Відповідно до рішення виконкому, Рівне нський відділ поліції Головного управління Національної поліції у Рівне нській області повинен не допускати несанкціоновану торгівлю на прилеглих до ярмарку частинах вулиць Гетьмана Полуботка.

А шум, повинен би був починатись з 6 ранку. Саме таку годину завезення товару повинен встановити організатор та розпорядник ярмарку.

За словами мешканців, патрульна поліція не здатна побороти стихійний ринок через те, що у міста немає відповідного приміщення де можна зберігати конфісковану продукцію. Міський голова пообіцяв особисто розібратись з цією проблемою та виділити таку кімнату для правоохоронців. Можливо, це буде одна з кімнат Тресту зеленого господарства.