Багатьом хочеться оновити інтер'єр кухні, але зазвичай це вимагає великих грошових і часових витрат. Тому, ми підібрали декілька порад як оновити свою кухню.

Кухонні шафи, стіл і стільці набридли до такої міри, що ви віддаєте перевагу пити ранкову каву в кав'ярні, а ввечері замість домашньої вечері замовляєте піцу. Хочеться змінити інтер'єр, але при слові «ремонт» кредитка зіщулюється. Знайомо? Нам також. Розповідаємо, що можна зробити з вашою кухнею за одні вихідні і при мінімуму витрат.

Розчищаємо фронт робіт

Перший крок - безжалісне генеральне прибирання, потрібно позбутися всього старого та непотрібного. А також все миємо і поліруємо. Це дозволить з'ясувати, що ще цілком симпатичне, але просто брудне, а що безумовно не врятувати нічим, крім перефарбовування або заміни.

pic Міняємо лице кухні

Що б ви не надумали робити з дверцятами кухонної гарнітури, їх треба спершу відкрутити та відмити. Далі - маса варіантів. Фарбування акрилом, декупаж, обклеювання поверхні мозаїкою або маленькою плиткою. Підберіть нові ручки - старі напевно постералися.

pic Прикриваємо фартух

Кухонний фартух приймає на себе основний удар під час готування - на нього летить жир від смаження. А ще він багато в чому визначає вид кухні. Іноді досить замінити старорежимний кахель на щось стильне, і кухня миттєво перетворюється. Збивати плитку необов'язково. Прямо поверх неї можна приклеїти скляні панелі (скіналі). Їх роблять з міцного скла з малюнком і чіпляють або на клей, або на шурупи.

pic Розставляємо аксесуари

Дизайн проявляється в деталях, і зовсім не обов'язково облаштовувати кухню з нуля. Можна працювати з тим, що є.



pic Дерев'яний гарнітур може стати основою «сільської» кухні, якщо поставити на чільне місце глиняний глечик, повісити лляні фіранки і застелити стіл клаптиковоЮ скатертиною. Той же гарнітур в компанії текстилю з квітковим принтом, розмарину в горщику і білих тарілочок з трояндами стане в стилі Прованс.

pic Пластикова кухня так і просить, щоб на стіл поставили хромовану кавоварку - вийде хай-тек. Прибираємо кавоварку, ставимо яскраву пластикову вазу, вішаємо на стіну репродукцію Роя Ліхтенштейна - і ось вже ніякий не хай-тек, а поп-арт. Замініть чашки і тарілки на ті, що підходять за стилем, і станете серед друзів гуру дизайну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Килимок своїми руками зі старих ременів [ФОТО]

Небезпечні дуети: які засоби для чищення не можна змішувати