Одним із головних елементів, який презентуватиме майбутній шлюб, безсумнівно, визнано весільне запрошення. Елегантний весільний атрибут повідомить дорогих вам людей не лише про дату, місце та час проведення весілля, але й вкаже на загальну тематику та стиль свята.

Коли потрібно надсилати запрошення на весілля?

Традиційно, запрошення надсилають за 6-8 тижнів до фактичної дати святкування – цього часу буде достатньо для гостей, щоб впорядкувати свої поточні плани та замовити квитки, якщо вони живуть не у вашому місті. Якщо хтось із запрошених не відповість на отриманий лист, зателефонуйте за 3 три тижні до початку весілля та узгодьте присутність – у разі зміни планів щодо кількості гостей, ви завжди зможете внести необхідні корективи.



весільні запрошення

Яким чином повідомити про дресс код?

Кольорове запрошення із веселим шрифтом або витримане у класичних тонах із каліграфічними рядками – власне, обраний стиль натякне адресату на необхідність пошуку відповідного вбрання. Проте, завжди можна додати кілька слів до основного тексту: метелики для чоловіків та капелюшки у жінок, літня гама або ретро-сукні. Цікавим елементом буде намальований ескіз або надрукована на запрошенні фотографія із необхідним стилем одягу для вашого весілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оберіть весільний букет до типу своєї фігури

Чи необхідно писати у запрошенні ‘‘плюс один’’?

Якщо ваш друг чи подруга не має серйозних стосунків або ви не знайомі з їх партнерами – не обов’язково запрошувати усіх із парами. Весілля – індивідуальне та величне свято, яким ви бажаєте поділитись лише із близькими вам людьми. Поясніть при розмові, що обмежена кількість гостей не дозволяє запрошувати додаткових персон або просто не бажаєте бачити на святі незнайомців. Звичайно, існують різні ситуації, тому все залежить лише від вас та правильно сформульованої причини відмови.



весільні запрошення

Весілля без дітей. Як про це сказати батькам?

В першу чергу, чітко вказуйте у весільному запрошенні імена тих, хто повинен бути на святі, без додаткових слів ‘‘та сім’я’’. Для більшої впевненості у тому, що вас зрозуміють правильно, особисто поговоріть із окремими парами, та поясніть, чому ви обрали саме такий стиль весілля. Якщо у ваших родичів та друзів велика кількість дітей та відсутня можливість залишити іх вдома – доречним буде подбати про дитячого аніматора та розробити окрему програму, забезпечивши відпочинок для батьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що говорить мова квітів?

Мої друзі розлучились. Скільки запрошень надсилати?

Ні в якому разі не можна використовувати одне запрошення для двох – перш за все це суперечить усім правилам етикету, а також може здатись, що ви намагаєтесь щось змінити у житті знайомих. Якщо ви підтримуєте хороші стосунки із обома – надішліть два окремих запрошення, якщо ні – домовтесь лише з одним. Колишній шлюб не зобов’язує вас продовжувати спілкуватись та приймати на святі половинку колишнього подружжя, із якою у вас не склались дружні стосунки.

Джерело