Скоротити споживання природного газу на 50%, створити додатково більше 2 тисяч робочих місць та поповнити місцеві бюджети до мільярда гривень.

«Це комплексна Програма, яка визнана однією з кращих в Україні, тому і результати, переконаний, будуть хороші. Передбачено створення більше 2 тисяч робочих місць за час її реалізації, а також вагомі фінансові ресурси для руху вперед. Той факт, що Рівне нщина два роки лідирує в Україні за напрямком «енергоефективність», дало можливість піднятися із шостого місця на друге в загальнонаціональному рейтингу Мінрегіону», - відзначив голова Рівне нської ОДА Олексій Муляренко під час Міжрегіонального інвестиційного Форуму в рамках виставки «СЕТ-2018».

Нагадаємо, Програма енергоефективності Рівне нської області на 2018 – 2025 роки, схвалена розпорядженням голови ОДА від 13.03.2018 № 166, затверджена рішенням сесії облради від 16.03.2018 № 866.

Як розповів під час презентації заступник голови Рівне нської ОДА Віталій Ундір, розробляючи нову Програму з енергоефективності, врахували усі помилки, які були в попередньому документі:

«На сьогодні - це серйозний документ, аналогів якому немає в Україні. Програма передбачає впровадження енергомоніторингу та енергоаудиту, здійснено аналіз прогнозних показників розвитку економіки та динаміку енергоємності, розроблені механізми фінансування та залучення коштів».

Так, протягом 8 років в систему енергоефективності Рівне нщини мають інвестувати близько 3,5 млрд грн.

Програму визнано однією з найкращих в Україні. Свою схвальну оцінку дали провідні експерти з енергоефективності.

За словами Віталія Ундіра, найкращих показників в рейтингу енергоефективності на Рівне нщині досягнуто, у тому числі й за рахунок найбільшого відсотка домогосподарств, які уклали "теплові" кредити. Також майже 20% потужностей котелень працює на альтернативних видах палива, 87% багатоквартирних житлових будинків обладнані приладами обліку теплоенергії.