Здавна борода вважається символом сили та мужності. На Русі кожен одружений чоловік носив бороду, а її відсутність говорило про певний соціальний статус. В наш час борода - це стильно та модно. Рівненський барбер Артур, каже, для справжньої бороди потрібні терпіння, час та догляд.

Рівняни все частіше почали носити бороду. Барбер Артур розповідає, борода не тільки підкреслює брутальність і гарячий темперамент, а й притягує увагу прекрасної половини людства.



pic



pic

Крім того, при належному догляді борода додає образу солідності та допомагає приховати той чи інший дефект обличчя, коригує його форму.

Варто додати, що наявність бороди також може нести користь вашому здоров’ю. Дійсно, борода захищає від ультрафіолетових променів, і здатна охолодити шкіру в жарку погоду.



pic



pic



pic

Ми вирішили запитати рівненських чоловіків, чому ж вони носять бороду:

Рівне нський активіст Максим Безека: "Отож. Борода. Я вже почав її вирощувати зі школи, коли це навіть бородою було важко назвати. Клас 9-10. Потім це увійшло у звичку, зараз мене вже друзі без неї не уявляють, та і я теж. Коли час від часу приходжу без бороди - в усіх шок. Для чого вона потрібна? Можливо, це момент самовираження, вже звички, естетична складова. В підлітковому віці - бажання здаватися старшим. До речі, ті хто кажуть - що це лінь бритися - не мають рації. Ви ж навіть не уявляєте, скільки треба з нею працювати."



pic

Ведучий Павло Дем'янчук: " Мені це подобається, не потрібно кожного дня бритися, що зручно, але за бородою ще більше треба доглядати. Ношу не через те що це модно, а тому що мені подобається, бо вона в мене спочатку взагалі не росла."

pic