Очистити повітря від пилу і токсичних речовин, збагатити його киснем, поліпшити мікроклімат в будинку допоможуть кімнатні рослини.

Найкращі кімнатні рослини, які приносять не тільки красу і насолоду для очей, а й користь:

Герань (пеларгонія)

Невибаглива і корисна квітка. Ця квітка відганяє не тільки мух, але і дезинфікує і дезодорує повітря. Рослина добре підходить і для кухні, і для спальні. Аромат, який виділяє суцвіття пеларгонії, благотворно впливає на обмінні процеси, знижує тиск, знімає нервову напругу, допомагає при безсонні, головному болі. Тільки довго перебувати поблизу герані не варто - голова, навпаки, може розболітися сильніше.

Кливія

Дуже ефектна в цвітінні рослина. Крім цього, кливія очищає повітря, робить його свіжим. Кливію добре розміщувати в приміщенні, де курять, - вона очистить повітря від шкідливих речовин. Рослина позитивно впливає на стан здоров'я людини, стабілізує роботу кровоносної системи. Вважається, що кливія здатна гармонізувати простір і передає радісну енергетику людям, у яких вона живе. Разом з тим з даною квіткою необхідно бути дуже обережним. Її листя містять отруйні речовини, які можуть викликати отруєння, пронос, нудоту. Досить часто від квітки страждають домашні вихованці. Тому рослину краще розміщувати на квіткових полицях, які будуть недоступні тваринам.

Кипарис домашній

Кімнатна рослина, яка і красива, і корисна для людини. Кипарис має цілющі властивості, виробляє кисень і допомагає поліпшити мікроклімат в квартирі, він благотворно впливає на дихальну і нервову системи. Важливо, що кипарис (а також інші хвойні рослини) виділяють негативні іони, кількість яких швидко зменшується в кімнаті, де працюють телевізор або комп'ютер. Також вважається, що кипарис знімає втому, депресію, стрес, допомагає повернути гарний настрій, стабілізувати тиск.

Циперус

Невибаглива, вологолюбна рослина, що чимось нагадує пальму в мініатюрі. Циперус просто необхідний в квартирах, де вологість повітря нижче норми. Поглинаючи багато води, рослина випаровує багато вологи, насичуючи нею повітря. Крім того, ця квітка заряджає будинок приємною енергетикою. Вважається, що циперус сприяє появі натхнення у творчих людей і розвитку інтелектуальних здібностей.

Алоє

Знайоме багатьом під назвою столітник. Рослина не особливо вимоглива і стійко переносить тривалі перерви між поливами. Про лікарські здібності алоє знають багато з нас: його сік здатний вбивати стафілококи, стрептококи, дифтерійну і дизентерійну палички, а водний настій з листя алоє загоює рани, опіки, виразки. Варто відзначити, що алоє допомагає розслабитися і впоратися з дратівливістю і агресією. Алоє позитивно впливає на енергетичний тонус людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як очистити плями на шпалерах: 6 неймовірно простих способів

Як перетворити звичайну кімнату в затишну дитячу