Раніше люди робили знімки, щоб залишити собі пам'ять, тепер же всі фотографуються заради того, щоб викласти нову фотографію в соцмережу.

Що подумають люди, якщо я зроблю так чи так. Такі думки виникають у багатьох і часом дуже сильно заважають рухатися вперед.

Залежність від чужої думки і боязнь чужих суджень може сильно вплинути на ваше життя, якщо тільки ви самі це не зупините.

Вашій увазі три простих поради, як перестати залежати від чужої думки:

1. Згадайте про той щасливий час, коли ще не було соцмереж

Раніше люди робили фотографії для того, щоб залишити собі пам'ять про важливі події або подорожі. Зараз же всі фотографуються тільки заради того, щоб викласти нову фотографію в будь-яку соцмережу і отримати оціночні судження і коментарі людей, з багатьма з яких навіть не зустрічалися в реальному житті.

Крім того, щоб оточуючі вважали ваше життя яскравим, бажано щодня викладати нові фото. Тому замість того, щоб відпочити, доводиться ввечері йти в клуб або на відкриття якогось нового ресторану. Щоб фотографії були цікавими доводиться купувати постійно новий одяг.

Для того, щоб не здаватися невдахою - їздити в закордонні подорожі, які часто не по кишені. Щоб показувати свій постійний саморозвиток - ходити на якісь малокорисні курси і семінари. По суті, тільки фотографії зі спортзалу є для вас корисними, якщо ви дійсно ходите туди, щоб дбати про своє здоров'я.

Більшість же фотографій поступово губить вас. Ми не розглядаємо Селфі, небезпечні для життя. Але від вимучених фотографій страждає психологічне здоров'я. Наприклад, для того, щоб здаватися компанійською людиною, у якої є багато друзів, доводитися спілкуватися з людьми, які не раз вже встигли зрадити або з якими давно вже розійшлися життєві дороги. Але красивий напис під фото, який говорить про те, що ви вже двадцять років дружите - гарантовано збере багато лайків.

Крім того, постійне життя напоказ не тільки забирає багато життєвої енергії, але і не дає розслабитися.

Тому першим пунктом для того, щоб перестати залежати від чужої думки є відмова від соцмереж, хоча б на деякий час. Звичайно, ця порада не працює для тих людей, які заробляють на соцмережах, але зазвичай у них з самооцінкою все в порядку, і вони не залежать від чужої думки.

2. Подумайте про те, як би змінилося ваше життя, якби ви поїхали жити в інше місто

Помрійте про те, що було б якби ви жили в іншому місті. Ви могли б знайти роботу, грунтуючись на своєму професійному досвіді, умінні і освіті. Крім того, ви б не стикалися постійно з людьми зі свого минулого, які є вашими колегами або клієнтами. Ви могли б працювати ким завгодно, вибираючи собі справу життя, виходячи з зарплати, віддаленості від будинку або колективу. Ви могли б продавати морозиво, якби це було прибутковим, бо саме про це ви мріяли в дитинстві. В іншому місті ви б не боялися, що вас побачать на такій не привабливій посаді знайомі і подумають про те, що незважаючи на золоту медаль і червоний диплом, ви нічого не досягли. Ви нарешті змогли б кинути таку роботу, яка є престижною на думку більшості, але приносить багато стресу і проблем.

Можна було б ходити без макіяжу. Чи не вітатися з сусідами, а найголовніше не звітувати перед ними. Адже ні для кого не секрет, що якщо сусіди знають якусь людину з дитинства, то вважають, що мають повне право втручатися в особисте життя вже дорослої людини, постійно цікавлячись про те, коли ж він нарешті-то створить новий осередок суспільства або народить його нового члена.

Помріяли про життя в іншому місті - тепер починайте жити в своєму місті так, як ніби вас ніхто не знає. Перш за все, така вигадана історія добре позначиться на Вашому самопочутті і наблизить вас до того, що ви перестанете чіплятися за думку оточуючих. Тільки не потрібно насправді переїжджати в інше місто. Адже основна проблема в тому, що куди б ви не поїхали - ви перш за все берете з собою себе, тому і в новому місті ви швидко знайдете людину, чия думка буде значущою.

3. Складіть список тих людей, чия думка для вас важлива

У когось це буде дуже великий список, який буде включати в себе всіх родичів і навіть тих людей, які зараз живуть за кордоном. Хтось не зможе відразу згадати більше однієї людини. Складайте цей список поступово. Перед тим як кудись йти, чесно дайте собі відповідь на питання про те, для кого ви так вбираєтесь - для себе чи боїтеся когось зустріти?

Поступово ви складете свій список значущих людей. Частину людей з цього списку ви просто ненавидите, і вони важливі для вас тільки через те, що люблять розпускати плітки і плести інтриги. Частина людей будуть пов'язані з моментами вашого минулого, наприклад, в цю частину входитимуть всі колишні або ті хлопці, в яких ви таємно були закохані в школі.

Звичайно, іноді вам хочеться відновити з ними відносини або просто вразити тими змінами, які відбулися у вашій зовнішності після того, як ви бачилися востаннє. Частина людей - це однокласники, перед якими не можна "впасти обличчям в бруд" і потрібно виглядати щасливою людиною, у якої все в житті стабільно і все вийшло. Ну і найголовніша частина - це ті люди, які значимі для вас з незрозумілої причини. Ось з цими причинами і потрібно розібратися, хоча найчастіше це люди, до яких ви відчуваєте таємну заздрість або захоплення. Швидше за все, вони значно багатші і успішнішіші за вас.

Тепер вам потрібно поступово зменшувати список і поряд з ім'ям людини докладно описувати причину, яка призвела до того, що вона стала менш значущою для вас і чому її думка вас більше не хвилює.

Після виконаної роботи, ви зможете відчувати себе абсолютно щасливою і не розрізняти людей в натовпі, адже ніхто для вас більше не буде таким істотним. Ви зможете носити одяг, який подобається особисто вам, фарбувати волосся в яскраві кольори і ходити по вулицях без макіяжу. Вас нарешті перестане хвилювати думка оточуючих про вас і ваші вчинки, тому ви нарешті зможете робити те, що хочеться і виконувати свої мрії.

ОБОВ'ЯЗКОВО ДІЗНАЙТЕСЯ:

3 секрети ідеальної самодисципліни

Що робити, якщо ви забули ім'я людини відразу після знайомства