У кожної інновації та передової технології є своя темна сторона медалі. Чи знаєте ви, чим вона може для нас обернутися?

Американські гірки

Крилаті «американські гірки» - не міф, а реальність. Від звичайних відрізняються тим, що цей атракціон, заснований на страху, виводять на новий етап. Пасажири сидять не в кабінці, а на «крилах», відчуваючи під собою порожнечу. Для любителів гострих відчуттів - саме те. Але яким буде наступний крок?

Нейрокомп'ютер

Нейрокомп'ютерний інтерфейс - привіт з кібермайбутнього. Він дозволяє управляти комп'ютером прямо, за допомогою мозку. Звучить цікаво. Але новий рівень спілкування з технікою може породити новий рівень проблем. Наприклад: зворотній зв'язок. Який вплив на мозок можуть зробити комп'ютерні віруси?

Синтетичне м'ясо

Багато людей впевнені, що м'ясо в популярних мережах фастфудів не справжнє. «Хороші» новини: найближчі 10 років їх страхи лише посиляться, так як офіційна розробка синтетичного м'яса йде повним ходом. Штучна яловичина, свинина і навіть яйця сьогодні вже у всю вирощуються в лабораторіях.

«Cuddlebot»

«Cuddlebot» - «робот для обіймів» - призначений на заміну домашнім улюбленцям. Це механізм, який відтворює рухи тварин, покритий приємним на дотик штучним хутром. Для когось він послужить відмінним способом зняти стрес, когось - налякає.

10 гаджетів з минулого, які змінили світ

Синтетичний алкоголь

Синтетичний алкоголь - мрія кожного випиваки, і не тільки. Все тому, що сп'яніння присутнє, а похмілля - немає. Це безсумнівно приведе до зловживання спиртним. Та й довгострокові побічні ефекти можуть виявитися куди серйозніше головного болю зранку.

Вакуумні потяги

Вакуумні «потяги» Елона Маска, що представляють собою підняті над рівнем землі труби з пасажирськими кабінками всередині, можуть стати одним з найбільш ефективних способів пересування майбутнього. Але аварії на Hyperloop будуть куди страшніше звичайної аварії потягу. Та й сумнівів в тому, що їх установка неабияк зашкодить довкіллю, навіть не виникає.

Кібержукі

Кібержукі ніби вилізли з шпигунських бойовиків. Ці мініатюрні дрони (розміром від долоні до подушечки пальця) здатні літати і записувати інформацію. В майбутньому від таких жучків буде вкрай складно що-небудь приховати.