Всім нам іноді хочеться побалувати себе чимось солоденьким, але частіше за все нас зупиняє страх набрати вагу. Мало хто знає, що існують солодощі, від яких не тільки не товстіють, а навіть навпаки. Тому всім ласунам слід запам'ятати простий перелік продуктів і не обмежувати себе в улюбленій їжі.

1.Гіркий шоколад.

Багато хто просто не уявляють життя без шоколаду. Головне пам'ятати, що з усіх, представлених на ринку видів, корисний тільки чорний і не спокушатися білим або молочним. Але при виборі правильної шоколадки запам'ятай: відсоток вмісту какао не повинен бути нижче 80%. Також прочитай склад: на першому місці має стояти саме какао, а не цукор.

pic

2. Мармелад

Містить в собі комору пектину, виводить з організму токсичні речовини. Знижує рівень холестерину.

pic

3. Зефір

Якщо з'їдати одну Зефірину в день, шкоди організму точно не буде. Зате в зефірі є фосфор, залізо і білок, який є будівельним матеріалом для м'язової тканини.

pic

4. Морозиво і молочні коктейлі.

Цими продуктами ми найбільше любимо балувати себе влітку. І щоб вдосталь насолодитися ними без шкоди для талії, вибирай солодощі зі знежиреного молока. А замість шкідливих сиропів використовуй свіжі фрукти і горішки.

pic

5. Желе і пудинги.

Правда тут також слід подбати про натуральність продукту. А так - їж на здоров'я. Желе і пудинги низькокаллорійний, а також сприяють зниженню рівня холестерину і покращують роботу шлунково-кишкового тракту.

pic

6. Сухофрукти

Багаті магнієм і кальцієм, залізом і натрієм. Щодня балуйте себе інжиром, родзинками або курагою. Тільки не забувайте про почуття міри.

pic

7. Мед

Замінюйте медом цукор. Чашка солодкого чаю з медом - і ви не додасте своєму організму зайвих калорій. Крім того, запам'ятай - якщо тобі в щоб те не стало раптом захотілося солодощів, то цілком можливо, що організму чогось не вистачає.Найчастіше це відбувається через нестачу хрому, вуглеводів, фосфору, сірки, амінокислот (триптофану). Їх можна заповнити за допомогою паростків пшениці, гарбуза, томатів, шпинату, бананів, зеленого перцю, бобів, свіжих і сушених фруктів, горіхів, стрічкових, круп, журавлини, родзинок, ріпи.

pic