Чи є перспективи формування об’єднаних територіальних громад у Березнівському районі?

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

До обговорення приєдналися усі зацікавлені сторони - міський, селищний та сільські голови, секретарі та депутати місцевих рад Березнівського району, керівництво районних органів влади, а також активні громадяни.

Заступник голови Рівне нської ОДА Ігор Тимошенко у своєму виступі наголосив: позиція облдержадміністрації незмінна – розвиток як місцевих громад, так і регіону вцілому, можливий лише у разі формування об’єднаних територіальних громад. Це добре видно на прикладі існуючих в області ОТГ, в яких громадяни вже відчули позитивні результати децентралізації.

Голова Березнівської РДА Віталій Люшин поінформував, що згідно перспективного плану в районі може бути утворено 2 ОТГ Березнівську міську та Соснівську громади. Найближчими до результату є громади, що об’єднуються у Соснівську селищну ОТГ. Тут вже три громади отримали позитивні висновки від ОДА. Разом з тим, відбуваються попередні процеси щодо утворення Малинської ОТГ у складі чотирьох сільських рад. Хоча існує й інший варіант - входження Малинська до Степанської селищної ОТГ із Сарненського району.

Директор ЦРМС Руслан Сивий озвучив суми коштів, які не отримали громади Березнівщини, через свою пасивність.

Всього за три роки було втрачено близько 100 мільйонів гривень.Консультант АМУ Василь Курилас у своєму виступі наголосив на незворотності реформи, і у підтвердження розповів про те, як міста обласного значення включаються у процес формування ОТГ.

Присутні на обговоренні закликали посадовців та депутатів місцевих рад не чекати адміністративного об’єднання, а сповна скористатися можливостями добровільності.

Захід було організовано Рівне нським ЦРМС у партнерстві з Рівне нською обласною державною адміністрацією та Березнівською райдержадміністрацією за підтримки програми «U-LEAD з Європою».

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.