В Україні затвердили закон про трансплантацію. Нагадаємо, журналісти Першого місцевого розповідали про нововедення, які очікують на рівнян. Про те, що донором органів можуть стати не лише рідні, а й чужі особи. Для цього потрібно дати офіційний письмовий дозвіл, у якому йдеться, що після смерті людини - її орган можуть трансплантувати особі, яка її потребує. Про це повідомила в. о. міністра охорони здоров’я України Ульяна Супрун під час свого візиту в Рівному.

Трансплантацію від неспорідненого донора українці вимушені були робити за кордоном. Тепер ці операції можна буде зробити й вдома.

Ульяна Супрун наголосила на тому, що планується створення центрального органу виконавчої влади, який буде цим займатися. А також додала, що вже є розроблені деякі програми щодо навчання транспланкоординаторів.

Нагадаємо, Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони здоров’я і трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів людини" ухвалено. Рішення на засіданні 17 травня підтримали 255 народних депутатів України.