Дитяча безпосередність, непосидючість, безпечність, а подекуди і безконтрольність з боку дорослих призводять не лише до травмувань, нещасних випадків, а й летальних наслідків.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Із початку року в поліції області зареєстровано 152 повідомлення, у яких потерпілими є діти. За 74 фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Із настанням канікул поліцейські звертаються до батьків із проханням роз’яснити своїм дітям життєвонеобхідні правила поведінки у різних ситуаціях, а також до усіх громадян, аби не були байдужими, якщо стали свідком незрозумілої чи неправильної поведінки дитини.

На жаль, найбільше травмується дітей у дорожньо-транспортних пригодах. За п’ять місяців на території Рівне нщини сталося 44 ДТП за участю дітей, у 27-ми з яких діти травмувалися, а четверо загинули. І хоча їх кількість менша в порівнянні з аналогічним періодом минулого року (59 ДТП, у яких травмувалося 62 дитини), поліцейські наголошують батькам, аби вони нагадали дітям найважливіші правила поведінки на дорозі:

— перетинати проїзну частину дороги лише у встановлених місцях, упевнившись у відсутності транспорту на нерегульованому пішохідному переході, та виключно на дозволений сигнал світлофора — на регульованому;

— не розважатися на проїзній частині дороги та на узбіччі;

— не їздити велосипедом проїзною частиною, якщо не виповнилося 14 років, і пам’ятати, що велосипедист — це учасник дорожнього руху, який повинен знати та дотримуватися Правил дорожнього руху;

— транспортний засіб, зокрема громадський транспорт, обходити тільки спереду.

Крім того, правоохоронці звертаються до батьків нагадати найнеобхідніші правила поведінки в побуті. Адже через допитливість і активність у пізнанні навколишнього світу та власну необережність діти потрапляють у різні небезпечні ситуації. У поліції зареєстрований 41 такий факт. Це і опіки окропом, укуси собак, травми унаслідок падіння, отруєння ліками чи іншими невідомими речовинами тощо. У поліції області відкрито п’ять кримінальних проваджень за фактами загибелі чотирьох дітей.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.