Командний чемпіонат України серед СДЮШОР, ДЮСШ та клубів був насиченим не лише на високі результати, але й на плідні діалоги між керівництвом Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) та представниками легкоатлетичної спільноти, які прибули на змагання з усіх куточків України.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Проблеми були підняті під час зустрічі президента ФЛАУ Ігоря Гоцула з представниками Дніпропетровщини, Харківщини, Черкащини. Чи не найтривалішим було обговорення складної ситуації, яка склалася зі спортивними спорудами у Рівне нській області, зокрема її головною ареною – стадіоном «Авангард» у Рівному.

У президента ФЛА Рівне нщини Олега Машаненкова, тамтешніх тренерів викликає велике занепокоєння занадто повільне просування процесу реконструкції «Авангарду». Її проект зробила компанія зі Львова, але вона вже тривалий час не може його захистити у відповідних інстанціях. При тому, що кошти на реконструкцію у міськбюджеті виділені.

Після зустрічі у Кропивницькому з представниками Рівне нщини Ігор Гоцул мав телефонну розмову з головою Рівне нської ОДА Олексієм Муляренком та секретарем Рівне нської міськради Сергієм Паладійчуком. Раніш пан Гоцул декілька разів приїздив до Рівного, спілкувався з представниками влади, обговорював питання реконструкції арени і отримав завірення, що вона невдовзі розпочнеться. Але не жаль, цього на даний момент не відбулося.

Під час телефонної розмови і було обговорено ситуацію навколо стадіону – до яких дій необхідно вдатися ФЛАУ, Мінмолодьспорту, владі області та міста, щоб нарешті справа зрушилася з місця. Адже під час бесіди усі сторони виказали запевнення, що вони зацікавлені у відновленні «Авангарду».

У підсумку було досягнуто домовленостей, що у найближчі декілька тижнів ФЛАУ, керманичі Рівного та Рівне нської області підготують свої пропозиції щодо подальших дій. Після цього у Рівному відбудеться зустріч усіх зацікавлених сторін – президента ФЛАУ, голови ОДА, мера міста, і буде складено дорожню карту якомога швидшої реконструкції стадіону «Авангард».

Повідомляє інформаційна служба ФЛАУ.