У червні сад стає схожим на райські кущі - все цвіте, пахне, росте і розпускається. Хочеться милуватися цією красою, смажити шашлики і влаштовувати пікніки під кронами пишних яблунь. Однак, і про роботу забувати не варто. Тим більше, що саме зараз відбувається закладка майбутнього врожаю, і щоб він був рясним - рослинам доведеться допомогти. Як саме - читайте нижче.

ТРИ ЗАГАЛЬНИХ ПОРАДИ, ЯКИМ ПОТРІБНО СЛІДУВАТИ ОБОВ'ЯЗКОВО!

Рясно поливати рослини. Саме зараз, коли сформувалися квіткові бруньки і плодові зав'язі їх потрібно зберегти. Будь-яка посуха в цей період - згубна для врожаю, тому що зав'язі можуть обсипатися, а майбутні плоди подрібнювати. Заплануйте ранкові або вечірні поливи, коли спекотне сонце не висушує воду перш, ніж вона встигне вбратися в грунт.

Рихлити ґрунт під рослинами. Коріння живлять всю рослину і якщо залишити їх задихатися без повітря, то і стебла теж доведеться несолодко. У червні, коли під пекучими променями сонця земля буквально запікається, потрібно рихлити ґрунт, щоб забезпечити коріння киснем. Це дасть змогу рослинам швидше рости і допоможе їм легше переносити спеку.

Вносити добрива. Рясне плодоношення неможливо, якщо в грунті мало поживних речовин. Подбайте про це ще на етапі цвітіння і підгодуйте ваші рослини комплексними добривами.

6 СПРАВ на ГОРОДІ

1. Пора пасинкувати томати! Цю процедуру потрібно провести саме зараз, поки зайві пагони не стали занадто великими.

2. Викопуйте редис, інакше він може перерости і стати жорстким.

3. Зрізуйте салатні листя кожні два тижні, інакше вони почнуть гірчити.

4. Перевірте грядки з кропом - якщо він досяг висоти 10-15 см, то його можна зрізати на сушку і заморозку.

5. Підкопати кущ скоростиглого картоплі - цілком можливо, що бульби вже досягли зрілості і їх можна варити, смажити або запікати.

6. Просапайте грядки від бур'янів, що душать овочі і забирають вологу.

КЛУМБИ І КВІТИ: 6 ЗАВДАНЬ

1. Викопайте гнізда цибулинних квітів, які вже відцвіли і зів'яли. Саме час просушити бульби, розділити їх і покласти на зберігання до осені.

2. Визначте остаточне місце для контейнерних рослин і квітів в підвісних кашпо. Зараз вони вже розрослися, і ви пошкодите квіти і гілки, якщо будете рухати їх постійно.

3. Видаліть відцвілі бутони у плетистих і чайно-гібридних троянд. Так ви продовжите період їх цвітіння.

5. Перевірте опори у витких рослин. Те, що здавалося надійним навесні може впасти під натиском листя і пагонів.

6. Посійте однолетники, якщо в саду залишилися вільні ділянки землі. Вони ще встигнуть розквітнути в липні або серпні і порадують вас своєю яскравістю і красою.

4 СПРАВИ В ТЕПЛИЦІ, ЯКІ ПОТРЕБУЮТЬ УВАГИ

1. Зберіть перші тепличні огірочки. Якщо ви любите мариновані корнішони - саме час їх заготовляти.

2. Закріпіть кватирки у відкритому положенні. Простим провітрюванням тепер не обійдешся - дні занадто спекотні і щоб рослини не «спеклися» - їм потрібен постійний приплив свіжого повітря.

3. Зробіть крапельний полив - це заощадить ваш час і дозволить давати вологу рослинам дозовано, саме стільки, скільки потрібно.

4. Не забувайте притенять скла теплиці з південного боку, коли сонце гріє особливо жарко. Якщо цього не зробити - листя на рослинах пожухнет.

4 СПРАВИ, ВИКОНАННЯ ЯКИХ ГАРАНТУЄ РЯСНИЙ УРОЖАЙ ПЛОДОВО-ЯГІДНИХ

1. Огляньте ваші фруктові дерева - якщо на якихось гілках виявляється занадто багато плодових зав'язей - підіпріть їх, щоб не зламалися.

2. Якщо ви вирощуєте колоноподібні дерева в контейнерах - обов'язково рясно підгодуйте їх саме зараз.

3. прішпільте до землі вуса полуниці, щоб вони пустили коріння. Через два-три тижні їх можна буде пересадити на нову грядку, щоб оновити посадки. Чи не хочете збільшувати плантацію? Значить просто обірвіть всі зайві вуса, не даючи їм вкоренитися.

4. Перевірте малинник - якщо ви не підв'язували пагони, то зараз вони можуть розростися і почати стелити по землі. Підніміть їх і підіпріть як слід.

6 ДАЧНИХ СПРАВ, ЩО ВИМАГАЮТЬ ВИКОНАННЯ ПРОТЯГОМ МІСЯЦЯ

1. Ставок потребує регулярного чищення - особливо тоді, коли стоїть спекотна погода.

2. Перевірте листя рослин на наявність попелиці - вона може накопичуватися на нижній частині. Її потрібно видалити, щоб запобігти розмноженню. Використовуйте спеціальні засоби для обприскування.

3. Саме зараз можуть з'явитися перші ознаки борошнистої роси на рослинах - обприскати їх фунгіцидами.

4. Починайте закладку нових компостних куп і ям. Поки стоїть спека все рослинні залишки перепреют.

5. Викосили траву на газоні, щоб не дати їй розростися занадто сильно.

6. Огляньте ваші володіння - цілком можливо, що замовлення грунтопокривних багаторічних рослин допоможе прикрасити ваш сад і збереже вологу в ґрунті.

Джерело

Джерело