Спецоперацію провели поліцейські відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Рівненської області спільно з працівниками управління північного регіонального управління Державної прикордонної служби, оперативниками Надбужанського відділу прикордонної Варти Республіки Польща та працівниками прокуратури Рівненської області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Поліцейські встановили, що 22-річний мешканець Рівне нської області розмістив оголошення в мережі Інтернет про набір дівчат для роботи у масажному салоні в Польщі. І лише в телефонному режимі чоловік їм зазначав, що насправді у псевдомасажному салоні вони надаватимуть послуги інтимного характеру.

На таку пропозицію погодилась 25-річна рівнянка та 28-річна жителька Здолбунівського району. Згодом з’ясувалося, що «салон» розташований в Іспанії. 22-річний чоловік завербував дівчат та організував виїзд до кордону. Після перетину на території Польщі їх забрав громадянин Польщі. Усіх трьох оперативники Надбужанського відділу прикордонної Варти Республіки Польща затримали в місті Долгобичів. Жінок повернули до України, а громадянин Польщі нестиме відповідальність за сутенерство.

Крім того, оперативники ВБЗПТЛ ГУНП в Рівне нській області затримали і 22-річного жителя Рівне нщини. У його помешканні правоохоронці провели санкціонований обшук, під час якого вилучили мобільні телефони, чорнові записи з блокноту та переписку з дівчатами.

«Вирішується питання про повідомлення чоловікові про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) Кримінального кодексу України, — повідомила заступник начальника ВБЗПТЛ ГУНП в Рівне нській області Олена Кравчук. — Відповідно до санкції інкримінованої статті йому загрожує від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі».

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

pic



pic