Три хвилини - багато чи мало? А якщо я вам скажу, що ось ці заповітні три хвилинки можуть багато чого змінити у ваших стосунках із дітьми. (*Як пояснюють це психологи - читайте далі.*)

Зустрітися із дитиною, ніби ви її/його не бачили декілька років і настільки сильно радієте. Навіть якщо просто вийшли до магазину чи на 5 хвилин з дому.



pic

За словами психологів, саме в перші хвилини зустрічі дитина видає всі емоції і найважливіші переживання, котрі накопичилися всередині.

Найдієвіше, бути на рівні із очима малюка, присісти та сконцентруватися саме на ній, не на інших справах.



pic

Насправді, "бути разом" у дорослих і дітей кардинальо відрізняється - якщо дорослим достатньо перебувати в одній квартирі, займаючись своїми справами, то дитині час із вами це тільки бути поруч в квартірі, а повністю з вами - гра, погляд, розмова, книга і т.д.

Згідно з останніми даними, українці в тиждень приділяють дітям 1.5 години спілкування. І це ніби ще хороші результати, адже у сусідній Польщі в день батьки спілкуються лишень 4 хвилини, в середньому.



pic

Наша заклопотаність, біганина та постійний рух, ніби-то заради дитини, у цей час її точно не роблять щасливішою. Необхідність праці та матеріальних благ ніхто не відміняв, проте заповітні хвилини-години із дитиною дадуть їй відчуття важливості, щастя та відчуття того, що вона важлива, потрібна і всі її справи та проблеми важливі для дорослих.