У селищі Клевань, що на Рівненщині, вигрузили фуру львівських медичних відходів. Таке дозволив зобити місцевий орендатора земельної ділянки.

Повз купи сміття ходять місцеві жителі.

"Орендар земельної ділянки розповів, що зі Львову їхала фура сміття і поламалася. Тому він дозволив викинути сміття на своїй ділянці. Сміття привезли ще у середу чи четвер. Зараз його накрили, обіцяють що до вівторка усе приберуть", - розповів місцевий житель Юрій Наглюк.

Нагадаємо, нещодавно поблизу села Кам'янка теж вивезли львівське сміття.

*******

На території приватного підприємства у селищі Клевань Рівне нського району місцеві мешканці та активісти виявили гору медичного сміття. На місці події працює слідчо-оперативна група.

За попередньою інформацією в автомобіля, який здійснював перевезення відходів до місця утилізації, сталася технічна несправність на території Рівне нського району. За домовленістю із директором одного із клеванських підприємств, перевізник вивантажив сміття на тимчасове зберігання для ремонту транспортного засобу.

Однак ані перевізник, ані директор підприємства не можуть підтвердити наявність відповідних документів, зокрема договору з організацією, яка займається утилізацією такого виду відходів.

За фактом забруднення земель відомості внесені до Єдиного реєстру досудових рослідувань за частиною 1 статті 239 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановлюють усі обставини події, зокрема медичний заклад, підрядників та інших осіб, причетних до вивезення, транспортування та утилізації медичних відходів.



pic



pic



pic



pic