Над проектуванням незавершеного корпусу обласного онкодиспансеру нині активно працюють фахівці Рівненської філії ДП «Діпромісто».

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Де розмістяться заплановані поліклінічне та хірургічне відділення, оглянув заступник голови ОДА Віталій Ундір.

«Зараз проектанти трудяться над перетворенням довгобуду у сучасну будівлю. Очолює цю роботу керівник організації Роман Семенченко. Це компетентний фахівець, який є автором проектів перинатального центру, Володимирецької райлікарні, а також спорткомплексу на Макарова у Рівному. Загалом проектування об’єкту – це дуже важливий етап. Адже від цього залежить подальші будівельні роботи та успішна робота закладу», - підкреслив Віталій Ундір.

Зараз медустанова має 3 корпуси – хірургічний та радіологічний корпуси, блок забезпечення. Пацієнти тут проходять діагностику та власне лікування. Торік в онкодиспансері отримали допомогу майже 8 тисяч людей, у тому числі не лише з Рівне нщини. Лікарі за рік провели близько 5 тисяч операцій.

Загалом онкодиспансер розрахований на 230 місць. Проте є величезна потреба у їх збільшені. У цьому переконаний головний лікар онкодиспансеру Григорій Максим’як:

«Зараз не працюють лінійні прискорювачі у Києві та Львові. Тому до нас на лікування їдуть пацієнти чи не з половини України. Окрім того, наша установа – єдина,у якій лікують дітей з народження до 8 років».

Корпус розпочали будувати майже 20 років тому, але роботи так і не завершилися. Будівельні норми змінилися, проект застарів. Роботи відновили вже цього року.

Планується, що хірургічне відділення у новому приміщенні міститиме 4 сучасних операційних.

«Деякі операції тривають 5-6 годин, а це об’ємні та серйозні хірургічні втручання. Тому вони мають проводитися у сучасних операційних, які працюють за новітніми технологіями. Саме тому проектування робитимуть відповідно до нових державних будівельних норм. Врахувати необхідно все – від стерильності приміщень до циркуляції повітря», - підкреслив Роман Семенченко.

Також у новій будівлі з’являться додаткових 40 ліжко-місць.

Після того, як проектанти виготовлять документацію, її надішлють на експертизу. У разі ж позитивного висновку – будівельники візьмуться до роботи.

Загалом цього року з обласного бюджету на будівництво другого пускового комплексу другої черги обласного онкодиспансеру спрямували майже 10 мільйонів.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.